Laat Genk sleutelspeler vertrekken voor Turkse lira's?

Laat Genk sleutelspeler vertrekken voor Turkse lira's?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Buffel is één van de sleutelspelers van Racing Genk, maar kan ook nog rekenen op interesse vanuit het buitenland. Het Turkse Konyaspor zit immers achter zijn veren en de 32-jarige flankspeler zou er de laatste financiële slag uit zijn carrière kunnen slaan.

Genk is echter niet geneigd hem te laten vertrekken. "Ik vrees dat de club niet zal meewerken", vertelt hij in Het Nieuwsblad. Buffel zelf ontkent echter dat hij een akkoord heeft, maar dat hij maandag niet op training verscheen, voedde de geruchten. Dat had wel niets te maken met een mogelijke transfer.

"Kijk: ik heb vorig jaar bijgetekend en heb nog een contract voor twee jaar. Ik voel me erg goed in Genk, de club toonde met de komst van ­Mboyo bovendien dat ze ambitie heeft. Maar misschien is dit wel mijn laatste kans op een lucratieve transfer."

"Of Konyaspor sportief de juiste keuze zou zijn? Het is misschien geen absolute topclub, maar ze wonnen afgelopen weekend toch van Fenerbahçe. Het komt er vooral op aan om het financiële tegen het sociale aspect af te wegen. Mijn partner is immers in verwachting van een tweeling, dat maakt een buitenlands avontuur iets minder aantrekkelijk. Maar ik wil sowieso niet vooruitlopen op de feiten. De clubs moeten eerst een akkoord bereiken. Geen idee welke prijs de club op mijn hoofd zou plakken, maar ik vrees dat Genk sowieso niet zal willen meewerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties