Reactie Dury: "Alles aan gedaan om te winnen"

Dury: "Alles aan gedaan om te winnen"
Foto: © SC

Zulte Waregem raakte aan de Belgische kust niet voorbij Oostende en moest al bij al tevreden zijn met een puntendeling. Coach Francky Dury zag een gretig Essevee, dat misschien wat frisheid ontbeerde.

Aernout Van Lindt in Oostende

Francky Dury koos – zeker voor een uitwedstrijd – voor een aanvallende opstelling, met Leye, Naessens, Habibou en ook nog Hazard en Conté. Dat zorgde ook snel voor het eerste doelpunt. “We hebben er alles aan gedaan om te winnen vandaag. We hebben heel de wedstrijd het initiatief genomen en hebben alles gegeven.”

“Uiteraard valt er dan 50 meter ruimte in je rug. Zo sloop er na de 1-1 misschien wat onzekerheid in het team, omdat we niet op de dodelijke counter wouden lopen die voor een nederlaag zou zorgen. Maar we hebben het goed gedaan, ook al ontbrak er op het einde misschien wat frisheid na de midweekmatch.”

Oostende speelde een goede wedstrijd, vond ook de trainer van Essevee: “Ze loeren dan wel op de counter, ze kwamen er gevaarlijk uit. Daarenboven zijn ze ook op stilstaande fases heel gevaarlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties