Interview "Supporters Standard draaien bij over Duchâtelet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 46 reacties
"Supporters Standard draaien bij over Duchâtelet"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Voor het seizoen zat het spel meer dan ooit op de wagen tussen de supporters en de voorzitter van Standard Luik. De Rouches begonnen sterk aan het seizoen waardoor het protest alsmaar afneemt. Voetbalkrant.com belde met de voorzitter van supportersclub The Red Dragons.

Door Sander De Graeve

Volgens Matthias Pots verminderde het protest. "Bij de harde kern blijft het moeilijk, vooral door wat er met Rednic gebeurde en de geruchten/dreigementen in de pers over mogelijke transfers naar Anderlecht. De meer gematigde supporters neigen meer en meer richting de kant van Duchâtelet en moedigen hem aan om te blijven. Hij kondigde al aan dat hij de club gaat verkopen en ik denk dat hij daar niet zal op terugkomen."

De spreekkoren tegen Duchâtelet blijven aanhouden in de spionkop, maar krijgen tegenkanting van de andere tribunes. Voor de voorzitter van supportersclub The Red Dragons mag het ook ophouden. "Hij heeft risico's genomen door van trainer te wisselen, maar uiteindelijk loopt het goed. Er was ook de vrees dat de sterkhouders gingen vertrekken. De ploeg werd toch behouden en er kwamen enkele serieuze versterkingen bij. Ik ben intussen ook al wat bijgedraaid."

"We hebben Carcela niet nodig"

Ook de energieke nieuwe trainer Luzon maakt indruk. "Het is een speciale, zo'n trainer zag ik nog nooit. Hij geeft alleszins de indruk dat hij de ploeg in de hand heeft. Hij is jong, maar was zelf ook nog voetballer. Hij weet dus hoe het eraan toe gaat." Wie ook verguisd werd, was Eiji Kawashima. "Nu is hij nog steeds ongeslagen, hij doet het zeker niet slecht."

Een goeie start is niet de gewoonte van Standard sinds de play-offs er zijn. "Het team is nu eens aan het begin van het seizoen af. De transferperiode is bijna voorbij en ik denk niet dat er nog transfers gaan gebeuren. Er is veel sprake van Mehdi Carcela, maar die hebben we eigenlijk niet nodig."

"Eens het slecht gaat, kan het snel keren"

Standard won tien wedstrijden op rij, Pots waarschuwt wel dat een nederlaag veel kan veranderen. "Ik ben bang dat één slecht resultaat nieuwe protestacties kan veroorzaken. Zo lang het goed gaat is het super, maar er mag niet te veel mis gaan. Ook de manier waarop Luzon coacht heeft voor- en tegenstanders. Ik vind het zelf alvast raar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties