Kostovski: "Ik geef niet op, de typische Balkanmentaliteit"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Kostovski: "Ik geef niet op, de typische Balkanmentaliteit"
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven heeft zijn nieuwste aanwinst Jovan Kostovski aan de pers voorgesteld. De Macedonische international scoorde vorig seizoen bij Vardar Skopje 22 keer, en wil via OHL een nieuwe stap voorwaarts zetten. Met de transfer heeft de fusieclub alvast zijn kopbalsterke spits beet.

"Mijn eerste indruk van de club is positief. De organisatie is prima, de ploegmaats zijn vriendelijk, de coach en de entourage zijn behulpzaam. Ik hoop dan ook op een snelle aanpassing en denk ook dat die er zal komen", aldus de 26-jarige spits in vlekkeloos Engels. "Mijn papieren zullen wellicht ook nog deze week in orde komen, zodat ik zaterdag al kans maak om in de selectie te zitten voor de match op Cercle Brugge.

Kampioen

Kostovski is niet de eerste de beste, want bij zijn vorige club Vardar Skopje zette hij liefst 24 keer de netten bol (22 treffers in de competitie, twee in de voorronde van de Champions Leauge). De 1m88 lange spits had dus een groot aandeel in de tweede opeenvolgende kampioenentitel van Vardar in de Macedonische Prva Liga, iets wat Dimamo Boekarest en Partizan Belgrado niet was ontgaan. Toch werd het drie jaar Oud-Heverlee Leuven, met dank aan zijn bondscoach.

Janevski

"Ik heb inderdaad een gesprek gehad met Cedomir Janevski, die in de Belgische competitie speelde en trainde", motiveert hij zijn keuze. "Hij legde me uit dat ik via de Jupiler Pro League hogerop kan geraken, en er bovendien kan werken onder één van de beste trainers. Ik ben er eveneens van overtuigd dat OHL goed is voor de verdere opbouw van mijn carrière. Daarom ook dat ik voor drie jaar tekende, mijn hoofd is dan vrij zodat ik me enkel op het voetbal kan concentreren."

'Striker'

De rechtspoot omschrijft zichzelf als een 'typical striker', die sterk is met het hoofd en in de duels. "Ik wacht ook nooit de voorzetten af, maar laat me mee betrekken in het spel. Tenslotte geef ik nooit op, dat is mijn beste gave: de typische Balkanmentaliteit", zegt Kostovski, die zijn nieuwe ploeg vorig weekend aan het werk zag tegen Lokeren. "Een jong, maar sterk geheel dat wil winnen. Ook de uitstekende sfeer in het stadion motiveert om voluit te gaan."

Zestienmeter

OHL-trainer Ronny Van Geneugden is eveneens opgetogen over de komst van Kostovski, zelfs al beschikte hij met Marvin Ogunjimi, Alessandro Cerigioni en Bjorn Ruytinx over drie man voor die positie. "Hij is echter de kopbalsterke spits die we tot nu toe ontbeerden. Met hem kunnen we meer ballen droppen in de zestienmeter", klinkt het. "De kwaliteiten van de andere aanvallers liggen elders, het is nu aan hen om te tonen dat ze klaar zijn om elk weekend in de kern te zitten."

Rode Duivels

De Limburger zal zijn nieuwe aanwinst wel volgende week moeten missen wegens interlandverplichtingen. "We spelen dan tegen Wales en Schotland", blikt Kostovski vooruit. In dezelfde groep van de Rode Duivels dus, voor hem dé favoriet op groepswinst. "Ik stond niet op het veld tijdens de twee wedstrijden tegen hen, maar stelde wel vast dat het één van de beste teams van de wereld is. Ik hoop dan ook dat ze zich kwalificeren voor Brazilië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties