Reportage Sire, er zijn nog Belgen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Sire, er zijn nog Belgen
Foto: © SC

In Glasgow maakt men zich stilaan op voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd tussen Schotland en België. In het hart van de stad heeft het legioen Belgen een volledig plein ingenomen. Merchant Square leek even gewoon de Grote Markt van Brussel.

Sander De Graeve en Cédric De Volder in Glasgow

Sire, er zijn nog Belgen. Iets te veel Belgen voor Merchant Square, de security sloot het plein al af wegens te veel volk. Eens op het binnenplein vind je nergens een stukje dat niet op één of andere manier in het zwart, geel en rood aangekleed is. De Belgen zijn in het land en dat zullen de Schotten geweten hebben. Er is live muziek en het bier vloeit uiteraard rijkelijk.

In het midden van het plein komen we enkele Schotse Belgen tegen. Schots en Schief, uiteraard uit de buurt van het carnavalsgekke Aalst, noemen ze zichzelf. “In Oilsjt of in Rio, carnaval vieren we overal!” De outfits werden overigens naarstig gestikt door de schoonmoeder van één van de leden.

Even verderop vinden we enkele verdwaalde Schotten tussen het Belgische geweld. Hun verwachtingen zijn niet bijster optimistisch. “We hopen op een gelijkspel. We zullen jullie wel een paar minuten kunnen afhouden, maar België wint hier met enkele goals verschil”, aldus Steven.

De Schotten missen ook McGregor en Morrison, twee belangrijke pionnen. “Vooral McGregor gaan we missen in doel. Zeker met die fantastisch voorhoede van jullie. Hij was ook altijd iemand die goed uitkwam op voorzetten en corners, dat wordt gevaarlijk. Zeker omdat jullie met jongens als Fellaini meer lengte in de ploeg hebben”, vult Russ aan.

Veel rokken - kilts, voor de puristen - in het straatbeeld, maar amper vrouwelijke fans. Toch komen we er twee tegen. “Dat is jammer hé. Het is wel leuk om tussen die mannen met rokken te lopen. De meesten hebben wel nog een onderbroek aan, toen er één op een rooster ging staan was er dus niet veel te zien”, aldus Evelyne en Elien.

Ze zijn ook fan van de looks van de huidige generatie Rode Duivels. “Al die knappe venten. Ik ben die-hard fan van Vermaelen. Ik heb het wel voor verdedigers”, geeft Evelyne toe. Elien houdt het bij Vincent Kompany.

De Belgische fans zijn er volledig klaar voor. Wat doen de Rode Duivels vanavond? En ondertussen gaat het feestje lustig verder. Zelfs de Schotse ordediensten ontsnappen niet aan onze landgenoten.

Wordt het ook een feestje in Hampden Park?

Een gokje van 60 euro bij Unibet levert je 102 euro op als onze Rode Duivels winnen. Als u die weddenschap zou verliezen, krijgt u tien euro terug. We kunnen ons overigens niet indenken dat u op Schotland zou durven gokken. In een combinatie met Servië - we mogen dromen - kan u nog meer euro's binnenrijven. Bovendien kan je via DEZE LINK 60 euro aan wedtegoed verkrijgen. Schrijf je snel in!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties