Kums: "Meer nagelaten dan snikkelgoal"

Marc Van Den Noordgaete
| 2 reacties
Kums: "Meer nagelaten dan snikkelgoal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums speelt na twee seizoenen Heerenveen nu bij Zulte Waregem, maar snel zullen ze hem bij de Friezen niet vergeten. De middenvelder was er immers maker van een toch wel erg merkwaardig doelpunt, en bewees daarbij dat bijna alle lichaamsdelen toegelaten zijn.

Kums weet regelmatig het doel staan, zo bleek ook vorig tegen FC Utrecht. Al kwam die goal wel op een erg bijzondere en zeker ook pijnlijke wijze tot stand. Een Utrechtverdediger schoot de bal immers vlak op de... edele delen van Kums. Het leer caprioleerde tegen de touwen, tot grote vreugde van Kums medemaats. Hijzelf leek ook niet echt aangeslagen, maar maakte wel duidelijk hoe hij de treffer aantekende.

Lullig afgemaakt

De treffer raakte bekend als 'de snikkelgoal'. 'Coach Ron Jans (ex-Standard, red) sprak van een prachtige aanval: maar wel lullig afgemaakt", lacht Kums. "Ik had niet direct door waarover hij het had, maar hoop uiteraard dat ik veel meer achterlaat bij Heerenveen dan die voltreffer."

De Nederlandse verslaggever van zijn kant spreekt van een 'fortuinlijke goal'. Op dit filmpje van TV Brussel is dit fragment verwerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties