Analyse Club Brugge: De ketel is overvol, maar wanneer kookt hij over?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 43 reacties
Club Brugge: De ketel is overvol, maar wanneer kookt hij over?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge nam onlangs de ploegfoto voor de sponsor. Vreemd is dat niet, maar er stonden maar liefst 30 spelers op de foto terwijl er twee nog hun kat stuurden. 32 kernspelers in een seizoen zonder Europees voetbal lijkt ons alvast veel.

Door Sander De Graeve

Temeer omdat coach Garrido in het verleden al aangaf dat een kern van 30 spelers niet haalbaar is. Hij ziet meer iets in een spelersgroep van 25 stuks. Voorlopig werd het 'dankzij' de vele blessures nog geen al te groot probleem. De geblesseerde Jim Larsen en nieuwkomer Kehinde Fatai zijn trouwens speler nummer 31 en 32.

Die blessures zorgden onder meer voor de terugkeer van de 'overbodige' Jesper Jorgensen in de basis. De Deense middenvelder loopt over van motivatie en presteert goed, maar we vrezen voor zijn zaak wanneer Vazquez, Blondel én Vadis Odjidja allemaal topfit zijn. Ook Shanyuang Wang en Birger Verstraete hopen op een plaatsje op het middenveld. Adu vraagt zich intussen af of hij die dekselse Simons ooit uit de ploeg krijgt.

Één plaats voor vier spelers

Ook in de verdediging en aanval zijn er spelers te over. Zo raakten Stenman, Tchité (speler nummer 33, want niet bij de A-kern) en Gudjohnsen niet weg voor het eind van de transferperiode. Op de flanken wordt het ook vechten voor de plaatsjes. Lestienne is incontournable, dus blijft er voor Boli Bolignoli, Lior Refaelov, Waldemar Sobota en Tuur Dierckx maar één plek over.

Club Brugge kende een instroom van degelijke jeugd uit de beloften, maar zal er misschien enkele moeten uitlenen bij de winterstop. Anders vrezen we dat wanneer ook de resultaten (en niet enkele het spel) gaan tegenzitten, het potje zal overkoken. Het gemis van Europees voetbal is alvast de grootste boosdoener.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties