Analyse Is Preud'homme dé garantie op succes voor Club Brugge?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 58 reacties
Is Preud'homme dé garantie op succes voor Club Brugge?
Foto: © SC

Michel Preud'homme is de man die Club Brugge opnieuw naar successen moet leiden. De oefenmeester kan alvast de nodige adelbrieven voorleggen, maar kan hij ook het blauw-zwarte rekensommetje oplossen?

Door Cédric De Volder

De naam van Michel Preud’homme klinkt vanaf heden als muziek in de oren bij de Club Brugge-aanhang. De Luikenaar moet blauw-zwart opnieuw de zoete smaak van eremetaal bezorgen. Maar is de gewezen topdoelman wel de juiste man om Juan Carlos Garrido op te volgen?

Als speler kan Preud’homme alvast een aardig palmares voorleggen. De ex-goalie van Standard, KV Mechelen, SL Benfica en de Rode Duivels pakte diverse prijzen en werd in 1994 zelfs verkozen tot ‘Doelman van het Jaar’ op deze aardkloot. Maar ook als coach schreef Preud’homme al de nodige adelbrieven. Hij loodste Standard naar de titel en timmerde ook met FC Twente en Al Shabab aan een succesvol pad.

Wat als?

Club Brugge haalt alvast een coach die onze pintjesliga door en door kent. Ook met KAA Gent haalde Preud’homme immers het onderste uit de kan. Maar kan hij zijn huzarenstukje van in De Vurige Stede ook in West-Vlaanderen herhalen? Dat is meteen het grootste vraagstuk dat de komende maanden zal moeten worden opgelost. Ook Franky Van der Elst ziet de 54-jarige veldheer als de laatste strohalm voor blauw-zwart. Dat kan je HIER nog eens nalezen.

Ondertussen contracteert Club een vijfde trainer in amper twee jaar tijd. Ligt het dan nog wel aan de coach? Of moet het bestuur de hand in eigen boezem steken? Komt er tijdens de jaarwisseling opnieuw een heus spelersverloop? En vooral: moet Club nu opnieuw van nul beginnen bouwen? Het zijn vragen waar de komende maanden een antwoord zal moeten op volgen.

Clement vs. Anderlecht

Ondertussen wacht zondag al een heuse topper. RSC Anderlecht komt immers op bezoek aan de Olympialaan. Preud’homme zal wellicht niet in de dug-out zitten. Hij moet nog enkele zaken regelen in Saoedi-Arabië en heeft wellicht geen zin om meteen een afgang te riskeren. Dus moet Philippe Clement de honneurs nog een keertje waarnemen. En dan denkt elke voetbalfan spontaan terug aan een bepaalde wedstrijd van vorig seizoen… 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties