Sobota: "Onder de indruk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 70 reacties
Sobota: "Onder de indruk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge hakte RSC Anderlecht vanmiddag in de pan met zware 4-0- cijfers. Vooral Waldemar Sobota toonde zich deze keer een ware gesel voor de paars-witte defensie. "Ik heb nochtans gewoon mijn taken uitgevoerd", blijft de Pool bescheiden.

Cédric De Volder in Brugge

Waldemar Sobota beleefde vanmiddag zijn debuut – althans in een blauw-zwart shirt - in het Jan Breydelstadion. De Poolse flankaanvaller speelde zonder complexen en bracht de fans geregeld in vervoering. Leuk detail: Laurens De Bock, die enkele weken geleden nog werd dolgedraaid door de Pool, keek toe vanuit de tribune.

“Ik kan met een positief gevoel terugblikken op mijn eerste wedstrijd hier”, vertelt Sobota in vlekkeloos Duits. “Het team heeft vandaag een uitstekende prestatie op de mat gelegd. Ik schrijf deze overwinning dan ook toe aan het collectief. Bovendien ben ik onder de indruk van de sfeer. Het leek wel een vroeg Oktoberfest in Brugge. Onze fans verdienen deze overwinning. Ze komen ons zelfs steunen op training!”

"Leek wel een vroeg Oktoberfest"

Sobota stapte op het blauw-zwarte schip tijdens een serieuze storm. Ondertussen zag de nieuwkomer Juan Carlos Garrido vertrekken. “Ik ben hier pas twee weken en kan dus moeilijk een evaluatie maken. Hoe ik tegenover het vertrek van Juan Carlos Garrido sta? Het is nu eenmaal niet anders. Voor de spelersgroep is het vooral zaak om de rust te bewaren.”

De wisselwerking tussen Maxime Lestienne en de Poolse nieuweling was uitstekend. Beide spelers wisselden geregeld van flank en bezorgden de Anderlecht-defensie - en wellicht ook John van den Brom - op die manier grijze haren. De assist op Kehinde Fatai was bovendien van wondermooie makelij. “Ja, dat klopt”, besluit Sobota. “Ik moet toegeven dat het leuk is om de wedstrijd op zo’n manier af te sluiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties