Reactie Van den Brom: "Ondergrens is bereikt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 112 reacties
Van den Brom: "Ondergrens is bereikt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge maakte RSC Anderlecht vanmiddag vakkundig af. John van den Brom had dan ook geen moeite om de West-Vlaamse suprematie toe te geven. "Club legde onze gebreken pijnlijk bloot."

Cédric De Volder in Brugge

In Brugge en omstreken is momenteel een blauw-zwart feestje aan de gang. Club maakte vanmiddag immers gehakt van de aartsrivalen uit Brussel. John van den Brom hoopte op Olympia de Portugese kater door te spoelen, maar zal vanavond wellicht geen uurtjes slaap kunnen inhalen.

“Dit is veruit mijn zwaarste moment als trainer van RSC Anderlecht”, aldus de Nederlandse veldheer. “Ik heb het gevoel dat de ondergrens vanmiddag is bereikt. Elke nederlaag is er eentje te veel, maar Club Brugge legde onze gebreken pijnlijk bloot. Ik ben dan ook eerlijk: de overwinning is oververdiend. Ik kan niet anders dan toegeven dat we gewoon door het ijs zijn gezakt.”

"Ervaren jongens baren me zorgen"

Van den Brom is opnieuw hard voor de paars-witte vaandeldragers. “Ik wil me niet verstoppen achter onze jonge kern. Ik ben tevreden over die jongens. De ervaren spelers gaven de laatste weken echter niet thuis en dat baart me zorgen. Ik hoop dat iedereen vanavond eens voor de spiegel gaat staan want ik verwacht antwoorden.”

De paars-witte verdediging leek in de tweede helft een goed gerijpte kaas. Toch weigert de Amsterdammer zijn jongens aan te vallen. “Enkel Guillaume Gillet presteerde op een ondermaats niveau. De andere drie kan ik weinig verwijten. Cheikhou Kouyaté? Hij weet zelf ook wel dat hij een slippertje beging. Zo’n zaken gebeuren nu eenmaal. Ik ben trouwens van mening dat verdedigend werk bij de aanvallers begint. En in die linie zag ik veel te weinig arbeid.”

"Zwaarste moment als Anderlecht-trainer"

Ondertussen lijkt de landskampioen ziek. Anderlecht ging tegen Zulte Waregem, Sporting Lokeren en Club Brugge – allen POI-kandidaten – onderuit. Bovendien moest Silvio Proto zich in die drie partijen maar liefst twaalf keer omdraaien. “Ik hou me niet bezig met cijfertjes. Dat is iets voor de statistieken. In maart worden de prijzen verdeeld en dan moet Anderlecht er staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties