Top&Flop Club, Kompany en Anderlecht

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Club, Kompany en Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Sander De Graeve

TOP

Het Club Brugge in het post-Garrido-tijdperk

Exit Juan Carlos, welkom Michel. Preud'Homme kreeg van zijn kersverse spelersgroep een mooi welkomstgeschenk. Er zat eindelijk opnieuw fuego in Club Brugge waar het onder Garrido eerder bibberen geblazen was. Naast al het aanvallende geweld sprong ook de jonge defensie in het oog. Mengels deed het erg sterk tegen het gereputeerde Suavic van onze Top & Flop van vorige week. Club is working in a good way, for sure.

Het lef van Dury

De tactische keuzes van Francky Dury waren er dit weekend los op. Bij de blessure van Skúlason opteerde hij voor Habibou in plaats van N'Diaye. Gevolg: twee goals van de bonkige spits. Bij een 1-2 stand gooide hij nog een troef op tafel, Sylla, en alweer was het prijs. De 3-2 kwam van zijn hoofd. Na de voorsprong bracht de oefenmeester Hazard naast Kums om alles wat dicht te houden. Die twee pionnen zetten uiteindelijk de counter van de laatste goal op. Goeie punten voor Dury dus.

King Kompany

King Kompany is back. De aanvoerder, terug uit blessure, heerste achterin tegen Rooney en co. De kersverse ambassadeur van de eerste officiële Belgische fanclub van City werd terecht verkozen tot man van de match in de stadsderby tegen Manchester United.

FLOP

Het verzuipende Anderlecht

Bij Anderlecht viel dit weekend enkel doelman Silvio Proto weinig of niets te verwijten. De sluitpost van de Brusselaars zag voor zich haast alle medespelers verzuipen in de Brugse wateren. Luka Milivojevic zou zich beter een duikuitrusting aanschaffen want het hoofd boven water houden lukte niet.

Het zwalpende Gent

'Wie is 't die aan de kop marcheert? Dat is den AG', luidt het bekende supporterslied van AA Gent. Ons lijkt een mars richting Santiago De Compostela momenteel nuttiger. De Gentenaars hebben alvast nood aan bezinning. De ploeg slaat zich zonder inspiratie, vertrouwen of dadendrang doorheen alle wedstrijden, zelfs in de eigen Ghelamco Arena. Tegen Oostende hopen we voor Gent dat het om een dieptepunt ging, anders kunnen ook daar de duikflessen besteld worden.

Het spektakel in Beveren

Waasland-Beveren – Racing Genk werd op een zondagavond om half negen ingepland. Eigenlijk moeten we de meegereisde Genkse supporters een medaille voor moed en zelfopoffering geven. Tussen het stadionplein in Genk en de gelijknamige straat waar men de Freethiel kan vinden gaapt 107 kilometer. Voor een wedstrijd als deze zijn dat 107 kilometer heen en 107 kilometer terug te veel.

Ongeluksvogel van de week: Naar welke goal trappen wij?

Dit weekend vlogen er meerdere goals binnen aan de verkeerde kant. De Schutter scoorde tegen AA Gent de mooiste. Met een knal los in de winkelhaak bracht hij de Buffalo's op voorsprong. Ook bij Bergen werd de eigen doelman vlot gevloerd. Franquart en Timmermans waren daar de ongelukkigen. Het zorgde tevens voor het tweede trainersontslag uit onze competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties