Preud'homme: "Ik voel me precies een spons"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Preud'homme: "Ik voel me precies een spons"
Foto: © SC

Michel Preud'homme maakt vanavond zijn debuut als T1 van Club Brugge. De oefenmeester probeert ondertussen zijn kern zo grondig mogelijk te evalueren. "Ook in de bekercompetitie wil ik voluit gaan."

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud’homme arriveerde zaterdagochtend op Belgische bodem. Logischerwijs bleef de Luikenaar tijdens de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht in de schaduw van de bestuurstop zitten. Vanavond moet hij echt aan de slag. Club trekt immers naar Oudenaarde in de Cofidis Cup. Hoe beleefde MPH zijn eerste dagen in blauw-zwarte loondienst?

“De voorbije dagen heb ik een ware ontdekkingstocht beleefd”, vertelt de goedlachse coach. “Er volgen al meteen twee wedstrijden en ik had weinig tijd om me voor te bereiden. Momenteel voel ik me een beetje zoals een spons. (lacht) Ook de kennismaking met de spelers verliep vlekkeloos. Ik heb de jongens gefeliciteerd met hun overwinning tegen Anderlecht, maar meteen op het belang van de bekerwedstrijd gewezen.”

"Verwacht geen walk-over"

In principe mag blauw-zwart vanavond geen moeite hebben met KSV Oudenaarde. “Ik verwacht nochtans geen walk-over”, is Preud’homme eerlijk. “Elke wedstrijd is namelijk een beetje opnieuw beginnen.  Maar een topclub staat er altijd, net zoals die stelling geldt voor topspelers. Bovendien is een bekercompetitie leuk. Ik weet hoe het voelt om zo’n prijs in de hoogte te steken, maar ook hoe het is om teleurgesteld af te druipen (Preud’homme verloor enkele seizoenen geleden met Standard de bekerfinale tegen… Club Brugge, nvdr.).”

Op Olympia is dat bekeravontuur dan nog eens extra belangrijk na de Europese uitschakeling. Moet de ex-trainer van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente al meteen met druk omgaan? “In mijn ogen is de beker een feest. Ik concentreer me nu zoals gewoonlijk op ‘de volgende wedstrijd’. Zowel in de competitie als in de beker wil ik voluit gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties