Reactie Gillet: "Geen verklaring voor zwakke eerste helft"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Gillet: "Geen verklaring voor zwakke eerste helft"
Foto: © SC

RSC Anderlecht zwoegde zich vanmiddag voorbij Lierse SK. Guillaume Gillet was de man die na de koffie de paars- witte harten een versnelling hoger liet slaan. "We haalden nochtans opnieuw geen topniveau."

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht legde nochtans voor de rust een snertvertoning op de mat. Lierse SK werd aan de koffie dan ook karig bedeeld met een 0-0. Iets voorbij het uur zorgde Guillaume Gillet dan toch voor enige opluchting. Voor de volledigheid: de partij eindigde op 2-0.

“Ik heb zelf ook geen verklaring voor die enorm zwakke eerste periode”, is de aanvoerder eerlijk. “Ik stel vast dat we de voorbije wedstrijden telkens een valse start maken. Anderlecht heeft het momenteel moeilijk om haar niveau te vinden.”

"Doelpunten maken is mijn taak niet"

Na de koffie monopoliseerden de hoofdstedelingen het leer. “De tweede helft was inderdaad een pak beter, gaat Gillet verder. “We gingen Lierse collectief onder druk zetten en dat resulteerde dan ook meteen in een aantal kansen. Zelf ben ik heel tevreden met mijn doelpunt, maar dat is eigenlijk mijn taak niet. Ik moet ervoor zorgen dat de nul op het bord blijft.”

John van den Brom koos in zijn basiself onder meer voor Frank Acheampong, Dennis Praet en Youri Tielemans. “De jeugd grijpt de kansen”, lacht Gillet. “En daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties