Reactie Proto: "Tijd genoeg om niveau terug te vinden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Proto: "Tijd genoeg om niveau terug te vinden"
Foto: © SC

Silvio Proto hield gisteren nog eens de nul op het bord. De doelman van RSC Anderlecht zag zijn team met 2-0 winnen van Lierse SK, maar was achteraf allesbehalve tevreden. "Het spelniveau was simpelweg niet goed genoeg."

Cédric De Volder in Anderlecht

Vooral de eerste periode van paars-wit was er eentje om diep onder de grond te steken. De Pallieters dicteerden eigenlijk het tempo en verdienden aan de rust een voorsprong. In de perszaal viel zelfs te horen dat een gebrek aan motivatie aan de oorzaak zou liggen van die mindere start. Een stelling die Silvio Proto ten stelligste ontkent. “Dat is zeker het geval niet, maar het is moeilijk om een reden aan te wijzen. Het heeft geen zin om een verklaring te zoeken, maar we moeten antwoorden op het veld.”

Te beginnen met woensdag in de Champions League tegen Olympiakos. “We moeten realistisch zijn”, gaat de doelman verder. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Grieken, maar puntengewin is nodig. Olympiakos is toch het team dat het dichtst bij Anderlecht staat in de poule.”

"Antwoorden op het veld"

“Ik onthoud ook nog goede dingen van de wedstrijd tegen Lierse”, lacht Proto. “We verdedigden een pak beter dan vorige week. Het spelniveau was dan wel niet goed genoeg, maar we pakken wel de drie punten. Bovendien liep het vanaf de 1-0 een pak vlotter.”

Ondertussen volgt Anderlecht al op een straatlengte van leider Standard. In het Astridpark worden de fans al een beetje zenuwachtig. Toch is er in de ogen van Proto geen man – en in dit geval club – overboord. “We zitten met een enorm jonge ploeg en dat is iets wat niet vergeten mag worden”, besluit de goalie. “Ik geef toe dat het momenteel allemaal een beetje zoeken is, maar op die manier kweek je nu eenmaal automatismen. We hebben nog genoeg tijd om in de Jupiler Pro League het beste Anderlecht terug te vinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties