Puzzelwerk voor Marc Wilmots?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Puzzelwerk voor Marc Wilmots?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aanstaande vrijdag nemen onze Rode Duivels het op tegen Kroatië. Een cruciaal duel met het oog op kwalificatie voor het WK in Brazilië. Er staan echter nog enkele vraagtekens achter onze sterkhouders. Zo zijn Kompany, Benteke én Fellaini mogelijk niet van de partij in Zagreb.

Defensie

Tegen Schotland al moest Wilmots de blessure van Kompany opvangen en toen koos hij voor Nicolas Lombaerts. De verdediger van Zenit ontgoochelde niet en lijkt bij een nieuwe afwezigheid van Vince The Prince opnieuw op een basisplaats te mogen hopen.

Het lijkt ook vanzelfsprekend dat de bondscoach naast Lombaerts weer kiest voor Daniël Van Buyten. Die speelt dan wel niet bij Bayern München, maar hij lijkt de voorkeur te krijgen op die andere luxe-bankzitter Thomas Vermaelen.

Middenveld

Ook op het middenveld moet Wilmots wellicht wat puzzelen. Tegen Schotland koos hij nog voor de zogenaamde ‘Standard-driehoek’, maar Marouane Fellaini lijkt niet tijdig fit te geraken omdat hij sukkelt met een blessure aan de pols. Het is nog afwachten voor welke driehoek Wilmots dit keer kiest, maar bij afwezigheid van Big Fella mogen we Moussa Dembele wellicht in de basis verwachten.

Ook achter onze flankspelers staat mogelijk een vraagteken. Nacer Chadli speelde de voorbije weken niet al te veel bij Tottenham, terwijl Kevin De Bruyne al helemaal niet in het stuk voorkwam bij Chelsea. Toch lijkt de kans groot dat Wilmots het vertrouwen behoudt in zijn flanken, tenzij hij ervoor opteert om Kevin Mirallas te laten starten.

Aanval

Voorin ook problemen, al mogen we dat misschien ook wel luxeproblemen noemen. Er bestaat een kleine kans dat Christian Benteke tijdig fit geraakt om Kroatië partij te geven, maar dat is nog afwachten. Wilmots beschikt met Romelu Lukaku echter over een meer dan degelijke vervanger, die bovendien in bloedvorm verkeert.

Er staan dus nog enkele vraagtekens achter de dragende spelers van onze nationale trots, maar tegelijkertijd zakken er ook heel wat hongerige spelers af naar de Rode Duivels. Jongens als een Alderweireld, een De Bruyne of zels een Vermaelen die staan te popelen om te bewijzen dat ze ook bij hun club een basisplek verdienen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties