Reactie Skúlason: "Zal niet elke week beslissend zijn"

Skúlason: "Zal niet elke week beslissend zijn"
Foto: © SC

Olafur Skúlason was de held van de Gaverbeek door het enige doelpunt te maken in de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Standard. De ontlading na zijn doelpunt was enorm groot: "Ik was gewoon enorm blij voor de ploeg."

Door Aernout Van Lindt

“Het was belangrijk om als eerste te scoren, dat was duidelijk. Wie scoorde, ging winnen. Voor dit soort wedstrijden doe je het: de grote matchen voor een vol huis. Het was een moeilijke wedstrijd tegen Standard, zoveel was duidelijk.”

Een schoonheidsprijs kreeg de wedstrijd wel niet: “Echt mooi was het misschien niet, maar we gingen er wel allebei voor. Het was bits, met veel fouten en kaarten, soms is dat ook wel eens ‘fun to watch’, neem ik aan.”

“Zal niet elke week het verschil maken”

De verdedigende middenvelder toont net op tijd zijn goede vorm. Nu Colpaert terug zijn plaats heeft ingenomen centraal achterin, kan Malanda zijn plaats in het middenveld terug opeisen na zijn schorsing. Mogelijk moet Skúlason dan wijken: “Ik kan het me niet veroorloven om slecht te spelen. Ik heb altijd gezegd dat ik hoop dat het een faire concurrentie wordt.”

“Ben ik dan eens slecht of minder, dan ga ik het logisch vinden dat ik niet meespeel. Ik wil altijd spelen, maar ik ben geen beslissende speler. Ik maak vandaag het verschil eens, maar dat zal me niet elke week lukken”, aldus Skúlason, die dit jaar wel al drie keer scoorde en zo al belangrijk was voor zijn team: “Dat is al meer dan vorig jaar.”

Later nog meer van Skúlason over het Europese verhaal van Zulte Waregem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties