Westerlo haalt uit naar eigen supporters

Marc Van Den Noordgaete
| 42 reacties
Westerlo haalt uit naar eigen supporters
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo kwam zelden of nooit in het nieuws door incidenten met zijn supporters, maar dit seizoen hebben ook de Kemphanen daarmee af te rekenen. De club wil de amokmakers dan ook buiten.

"KVC Westerlo heeft een jarenlange traditie een club te zijn met een trouwe aanhang die zich bovendien steeds ver af hield van zaken als vandalisme, hooliganisme, racisme en ander laakbaar gedrag. Wij waren daar bijzonder fier op, maar nu blijkt dat sommigen de grens tussen vurig supporteren en intolerant gedrag uit het oog verliezen", klinkt het op de website van de club.

Bespuwd

"Ook tijdens onze laatste thuiswedstrijd moesten we weer incidenten vaststellen, in die mate zelfs dat Westerlo sancties riskeert", gaat de club verder. Tegen White Star Brussel vorige zondag werden er onder andere bekers drank op het terrein gegooid. Bezoekend doelman Damien Lahaye op zijn beurt werd beschimpt en zelfs bespuwd, terwijl Brusselse bestuursleden racistische slogans te horen kregen.

Niet welkom

"Dit kan absoluut niet door de beugel", klinkt het. "Indien de boosdoeners worden gevonden, zullen we aandringen op strenge straffen. Wij vragen tevens aan de andere supporters om de hooligans duidelijk te maken dat zij in onze club niet welkom zijn. Ons blazoen mag immers niet door hun afwijkend gedrag worden besmeurd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties