Reactie Courtois: "Begin van iets moois"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Courtois: "Begin van iets moois"
Foto: © SC

Thibaut Courtois stond gisteravond pal bij enkele gevaarlijke mogelijkheden van de Kroaten, maar moest zich toch één keer omdraaien. Hij liet het achteraf niet aan zijn hart komen en was erg tevreden met de kwalificatie.

Sander De Graeve in Zagreb

"We wisten na die 0-2 al dat het moeilijk ging worden voor de Kroaten om terug te komen. Zeker omdat we op dat moment nog maar twee goals incasseerden in heel de campagne. We moesten wel geconcentreerd blijven. In de tweede helft begonnen ze goed, maar tot scoren kwamen ze toen nog niet."

Volgens Courtois sloop er ook al wat gemakzucht in de ploeg. "We waren misschien te zeker van onze zaak en dachten dat ze niet meer gevaarlijk konden zijn. Ze maakten toch die 1-2 nog. Die goal heeft ons wakker geschud."

Topland

De doelman hoeft zich alvast niets te verwijten bij die tegengoal. "In de eerste helft maak ik een goeie redding op een kopbal van Mandzukic en in de tweede helft zat ik er ook enkele keren dicht bij. Bij dat doelpunt zag ik de bal echt niet komen."

Thibaut Courtois kan nu eindelijk naar het WK toewerken. "Hopelijk is dit het begin van iets moois en maken we er dinsdag nog een feestje van met de supporters. Ook voor de wereldranglijst kan dat nog belangrijk zijn. Thuis moet je ook gewoon alle matchen winnen, zeker als je een topland bent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties