Hazard: "Wilmots heeft ploeg gebouwd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Hazard: "Wilmots heeft ploeg gebouwd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots stuurde zijn troepen vandaag door regen en wind het trainingsveld op. De basispionnen hielden het na een halfuurtje echter voor bekeken. Eden Hazard was er alvast niet rouwig om.

Cédric De Volder in Brussel

Eden Hazard blikte bij de verzamelde pers nog eens terug op de afgelopen – ook al volgt er dinsdag nog een wedstrijd tegen Wales – WK-kwalificatiecampagne. “Er is de voorbije maanden een pak gebeurd, maar ik denk dat België verdiend op de eerste plaats in de poule is geëindigd. We begonnen onze campagne goed in Wales en konden ook enkele gesloten wedstrijden naar onze hand zetten.”

“We speelden niet in de zwaarste groep”, gaat de flankaanvaller van Chelsea verder. “Maar Servië en Kroatië zijn toch ook geen eitjes. Bovendien lieten we amper twee puntjes liggen en zijn we op een wedstrijd van het einde al zeker van deelname aan het wereldkampioenschap. Hoeveel landen kunnen zo’n papieren voorleggen?”

"Hoeveel landen kunnen onze papieren voorleggen?"

En wat is nu precies het geheim van het Belgische succes? Georges Leekens oppert dat hij het team mee heeft gebouwd, maar de kijk van Hazard ligt ergens anders. “Marc Wilmots heeft dit team gebouwd”, aldus Hazard met een kwinkslag. “België had een groep goede voetballers, maar hij heeft het talent op het terrein laten renderen.”

En nu op naar Brazilië. De talrijk opgekomen fans bewezen vandaag alvast dat hun handjes jeuken om het vliegtuig richting Zuid-Amerika te nemen. “We moeten ons nu voorbereiden door een goed seizoen af te werken bij onze clubs. En in Brazilië moeten we ons eerst en vooral amuseren. De rest volgt dan wel vanzelf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties