De slaagkansen van Mémé Tchité: een overzicht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
De slaagkansen van Mémé Tchité: een overzicht
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge gunt Mémé Tchité een nieuwe kans. De aanvaller mag de komende weken bewijzen dat hij de West-Vlamingen nog steeds van dienst kan zijn. Maar kan Club hem wel nog gebruiken?

Door Cédric De Volder

Club Brugge liet HIER weten dat Mémé Tchité opnieuw een volwaardig lid is van de A-kern. De aanvaller moet op Olympia eindelijk doen waarom hij is gehaald: scoren. Voetbalkrant.com lijst alvast vijf redenen op die aantonen dat de man met de vele paspoorten een godsgeschenk kan betekenen voor blauw-zwart.

1.       Meme Tchité is een waardig alternatief voor Tom De Sutter

Afgelopen zondag ging Club met de billen bloot tegen KRC Genk. Bovendien werd pijnlijk duidelijk dat Club Brugge ontelbaar veel kansen nodig heeft om een doelpuntje te maken. Tom De Sutter zat een schorsing uit en Eidur Gudjohnsen is niet (langer) in staat om de aanval in z’n eentje te dragen. Michel Preud’homme beschikt dan wel nog over Kehinde Fatai, maar de Nigeriaan maakt een logische aanpassingsperiode door.

2.       Mémé Tchité is complementair met Tom De Sutter

De Oost-Vlaming zorgt voor balvastheid in de blauw-zwarte aanval, maar is geen type dat in alle hoeken duikt. Tchité daarentegen zorgt voor meer diepgang. Bovendien bewees De Sutter de voorbije seizoenen dat hij het best rendeert in een 4-4-2-systeem. Dus waarom zou Michel Preud’homme beide spelers niet samen aan de aftrap kunnen brengen?

3.       Mémé Tchité kent het huis… en de coach

Tchité loopt ondertussen al meer dan een jaar rond op Jan Breydel. Bovendien had hij alle tijd om zich de ogen uit te kijken. De aanvaller weer dus perfect hoe alles z'n gangetje gaat bij Club Brugge. Bovendien kan hij opnieuw met Michel Preud’homme werken. Een combinatie die ook op Sclessin al voor talloze doelpunten heeft gezorgd.

4.       Mémé Tchité kampt met een enorme honger naar de bal

Een voetballer die titels, bekers en Champions League-wedstrijden op zijn palmares heeft staan, stel je niet tevreden met trainingen – en een sporadische wedstrijd – bij de beloften. Tchité streek de voorbije maanden dan wel een mooi loon op, maar elke profvoetballer is ongelukkig als hij de bal niet kan voelen.

5.       Mémé Tchité: een doelpuntenmachine pur sang…

Misschien wel de belangrijkste reden om in de slaagkansen van de aanvaller te geloven. Wat hebben Standard, RSC Anderlecht en Santander gemeen? Juist ja, Mémé Tchité liet hun aanhang juichen met talloze goals. Dus waarom zou dat ook niet bij Club Brugge kunnen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties