Preud'homme: "Tchité kan voor doelpunten zorgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Preud'homme: "Tchité kan voor doelpunten zorgen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Mémé Tchité is opnieuw een speler van Club Brugge. De aanvaller werd door Michel Preud'homme uit de B-kern gehengeld en mag de komende weken bewijzen dat hij het scoren nog niet verleerd is. "Club moet alle mogelijke wapens inzetten", aldus de oefenmeester.

Cédric De Volder in Brugge

Afgelopen maandag werd het verdict (eindelijk) de wereld ingestuurd. Mémé Tchité maakt opnieuw deel uit van de A-kern van Club Brugge. Het was uiteindelijk een moeilijke bevalling, maar Michel Preud’homme toonde zich op de persbabbel tevreden met het resultaat.

“We hebben de voorbije weken een proces doorgemaakt”, is de Luikenaar eerlijk. “De speler, de bestuurskamer en ikzelf vonden het dan ook een uitgelezen moment om Tchité opnieuw bij de A-kern te halen. Club moet alle mogelijke wapens inzetten, maar de aanvaller zal moeten bewijzen dat hij een plaats in het elftal verdient.”

"Bewijzen dat hij plaats verdient"

Club toonde zich de voorbije twee wedstrijden aanvallend onmondig. Vooral in de afwerking leek er een probleem te ontstaan. Kan de voormalige aanvaller van onder meer Standard, Santander en RSC Anderlecht dé oplossing vormen? “Zijn terugkeer is alleszins geen slechte zaak voor de groep”, legt Preud’homme uit. “En hij kan natuurlijk voor doelpunten zorgen.”

Morgen staat de Brugse derby op het programma. Een uitgelezen moment om de man met de vele paspoorten te laten knallen? “Daar is het nog een beetje te vroeg voor”, lacht de blauw-zwarte T1. “Ik wil hem trouwens eerst nog matchritme laten opdoen bij de B-ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties