Reactie Van Damme: "Volgens mij wou de ref een punt voor Gent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
Van Damme: "Volgens mij wou de ref een punt voor Gent"
Foto: © SC

Jelle Van Damme won op bezoek bij Gent een felbevochten duel met het kleinste verschil. Achteraf was de linksachter tevreden met de zege, maar maakte hij toch een kanttekening bij de prestatie van ref Delferrière.

Sander De Graeve in Gent

De krappe 0-1 zege van Standard, de eerste in meer dan een maand, vond hij terecht. "Volgens mij hebben we hier verdiend de zege gepakt. Gent had wel wat stilstaande fasen en die knal van Pedersen op de lat, maar dat was het dan ook."

Vooral voor de koffie trok Standard het laken naar zich toe, maar Mpoku miste dé kans op strafschop. "In de eerste helft speelden we erg goed, we speelden de snelheid van onze spitsen goed uit. Zo zie je maar dat voetbal ook makkelijk kan zijn. Een penalty missen, dat kan gebeuren."

"Moesten efficiënter zijn"

Toch vond Van Damme dat Standard iets miste. "We moesten efficiënter zijn, dat was nochtans onze sterkte in het begin van het seizoen." Over zijn eigen handsbal was hij duidelijk. "Ik voelde de bal tegen mijn hand komen, maar die was naast het lichaam."

Hij maakte wel nog een kanttekening bij ref Delferrière. "Het leek alsof de ref vandaag een punt voor Gent wou, met al die vrije trappen aan het eind van de match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties