Interview Meunier: "Brazilië is nog geen obsessie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Meunier: "Brazilië is nog geen obsessie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft een tweede Rode Duivel in de rangen. Thomas Meunier werd door Marc Wilmots immers geselecteerd voor het vriendschappelijke tweeluik Colombia - Japan. "Brazilië is nog geen obsessie", lacht de flankverdediger.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge is trots op Thomas Meunier. Tijdens de wekelijkse persbabbel werden de aanwezige persjongens dan ook getrakteerd op taart en champagne. Thomas Meunier dronk een slokje mee en kon niet verstoppen dat hij trots is op zijn eerste selectie voor de Rode Duivels.

“Het is een eer om door de nationale ploeg te worden opgeroepen”, aldus de flankverdediger. “Ik besef goed dat er kans is op de rechtsbackpositie door de blessure van Guillaume Gillet. Maar er zijn nog kapers op de kust. Anthony Vanden Borre is de laatste weken op dreef bij RSC Anderlecht.”

"Mis het om af en toe een doelpuntje mee te pikken"

Enkele weken geleden lag Meunier nog in de lappenmand. “Het klopt dat ik snel mijn niveau heb teruggevonden. Het werpt zijn vruchten af dat ik me nu vol op de rechtsachterpositie concentreer. Uiteindelijk was die gok van Georges Leekens nog zo slecht niet, hé. (lacht) Al moet ik toegeven dat ik het mis om af en toe een doelpuntje mee te pikken.”

Ondertussen vaart het Belgische schip stilaan richting Brazilië. Droomt Meunier al van het wereldkampioenschap? “Brazilië is nog geen obsessie”, besluit de verdediger. “Mijn prioriteiten liggen momenteel bij Club Brugge. En als ik met mijn club prijzen pak, sta ik automatisch in de schijnwerpers. Ik wacht momenteel gewoon de beslissingen van de bondscoach af.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties