Reactie Been niet mals voor Kara: "Een stomme rode kaart"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 32 reacties
Been niet mals voor Kara: "Een stomme rode kaart"
Foto: © SC

KRC Genk ging zondagavond met het kleinste verschil onderuit tegen Anderlecht. Na afloop van de partij was Mario Been allesbehalve te spreken over Kara Mbodj, die heel vroeg in de wedstrijd tegen rood aanliep.

Kara ging met twee voeten vooruit door op Frank Acheampong en scheidsrechter Pots trok meteen rood voor de verdediger van Genk. Mario Been was niet mals na afloop: “Het is een stomme rode kaart. Ik heb het nog eens teruggezien en op die manier kan je in Europa niet in de tackle gaan.”

Been was het dus helemaal eens met de beslissing van Tim Pots. “Ik ben absoluut niet boos op de scheidsrechter. Deze tackle kan gewoon niet en Kara moet hier uit leren. Het is jammer voor deze topmatch, die uiteindelijk wordt beslist door zulke details.”

"Ontzettend trots op mijn spelers"

Uiteindelijk moesten de Limburgers zich toch nog gewonnen geven met zijn tienen. De Nederlandse oefenmeester kon zijn manschappen echter niets verwijten. “Ik ben ontzettend trots op mijn spelers en ik heb hen zonet nog een applaus gegeven in de kleedkamer.”

“We hebben hard gewerkt en zijn er enkele keren goed uitgekomen. Anderlecht heeft bovendien weinig kansen gecreëerd, maar uiteindelijk profiteren ze van één momentje waar wij niet goed staan op te letten”, besloot Been.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties