Reactie Van den Brom volgt instinct: "Mijn buikgevoel zei me Tielemans te nemen"

Van den Brom volgt instinct: "Mijn buikgevoel zei me Tielemans te nemen"
Foto: © SC

Kijk, je kan pech hebben en naar oplossingen moeten zoeken, maar als je bij het wegvallen van je laatste back raad zoekt bij je 16-jarige middenvelder. Wel, dan heb je ballen aan je lijf. En gelukkig voor John van den Brom draaide het goed uit.

Van den Brom was dan ook quasi lyrisch voor zijn twee onervaren backs. "Ik moet hen een heel groot compliment geven", aldus de Nederlander. "Toen ik om kwart na vijf het bericht kreeg dat Oli last had, ben ik naar oplossingen beginnen zoeken. Oli probeerde nog met een injectie, maar ze sloeg niet aan. Voor de wedstrijd heb ik aan Youri gevraagd of hij al ooit linksback gespeeld had. Hij antwoordde: 'Nee, maar wel rechtsback'. Wel, als je dat kan, kan je ook linksback spelen."

"Ik had ook Kawaya kunnen zetten, maar mijn buikgevoel zei me om voor Youri te gaan. Ik wist niet of hij het zou kunnen, maar ik heb mijn instinct gevolgd. Ik heb hem gezegd om 'dicht op Buffel zijn flikker te blijven' en hem af en toe voorbij te gaan. En dat deed hij fantastisch. En ook voor Najar op zijn rechtsback alleen maar complimenten."

"Ik bedank de fans, spelers en meneer Vanden Stock en meneer Van Holsbeeck"

Van den Brom is bezig de criticasters lik op stuk te geven na een 13 op 15. "Een paar weken geleden stonden we nog op tien punten van Standard, nu op drie. We hebben onze dip gehad en we zijn er uit gekomen. Ik moet meneer Vanden Stock en meneer Van Holsbeeck bedanken voor het vertrouwen dat ze hadden. Ook de supporters en de spelers bedank ik voor de steun", besloot Van den Brom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties