Marc Wilmots blikt vooruit: "Japan is een te duchten tegenstander"

Joris De Wolf
| 0 reacties
Marc Wilmots blikt vooruit: "Japan is een te duchten tegenstander"
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn hun ongeslagen status van negen wedstrijden kwijt. Donderdag was Colombia in het Koning Boudewijnstadion te sterk. De Zuid- Amerikanen wonnen met 0-2. Ondanks de negatieve uitslag speelden onze Duivels een degelijke wedstrijd.

Joris De Wolf in Neerpede

Bondscoach Marc Wilmots was dan ook gematigd enthousiast over de prestatie van zijn ploeg. “We speelden een goede eerste helft. Ook de eerste tien minuten na de pauze waren prima”, zei Wilmots op de persconferentie na de training van vrijdag. “Nadien kregen we dat doelpunt tegen en dan weet je dat het moeilijk wordt. We zijn dan ook iets te overhaast beginnen spelen. Het laatste kwartier speelden we terug op niveau. Jammer dat we onze kansen niet konden afmaken.”

Twee spitsen-systeem
Bij een 0-1 achterstand bracht Wilmots Lukaku in het veld. De bonkige spits van Everton vormde samen met Benteke het aanvallende compartiment. “Het was zeker de moeite om het systeem met twee spitsen uit te proberen. Een tegenstander als Colombia weet daar helaas gebruik van te maken. We verloren de strijd op het middenveld. In de toekomst kunnen we het nog eens proberen, maar dat hangt af van de tegenstander.”

Japan
Onze Duivels krijgen dinsdag de kans om de nederlaag tegen Colombia weg te wissen. Japan is dan de tegenstander in het Koning Boudewijnstadion. “Japan is een te duchten tegenstander. Je mag niet vergeten dat ze als eerste land geplaatst waren voor het WK. Technisch zijn ze heel sterk, heel wat spelers komen aan de bak bij Europese topclubs. Het wordt zeker en vast een interessante wedstrijd.”

Standard-keeper Eiji Kawashima en co oefenen zaterdag eerst tegen Oranje in de Cristal Arena in Genk. “Ikzelf zal er niet bij zijn, maar Vital Borkelmans gaat de wedstrijd live volgen. We zullen op alles voorbereid zijn”, besluit Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties