Van Wijk: "Tweedeklassers hebben kans in eindronde"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Van Wijk: "Tweedeklassers hebben kans in eindronde"
Foto: © SC

Zondag staat in de Belgacom League dé topper tussen KVC Westerlo en Moeskroen-Péruwelz op het programma. "Al is deze situatie een momentopname", drukt Dennis van Wijk de pret.

Door Cédric De Volder

Zondag staan de nummers één en twee uit de Belgacom League tegenover elkaar. KVC Westerlo hoopt alvast haar voorsprong – De Kemphanen tellen twee eenheden meer – op Moeskroen-Péruwelz uit te diepen. Toch wil Dennis van Wijk niet weten van dé topper. “Er tel vijf absolute toppers in de tweede klasse. Het doet er eigenlijk niet toe op welke plaats in de stand die clubs staan. Er is altijd sprake van een topper.”

Momenteel staat Westerlo aan de leiding. Hoe verwacht komt dat succes voor de Nederlandse oefenmeester? “Deze situatie is niet meer dan een momentopname. Al is het natuurlijk leuk om op kop te staan. Al vind ik eerlijk gezegd dat we te weinig punten tellen. Westerlo liet hier en daar te veel liggen.”

"Westerlo zal dicht bij hoofdprijs eindigen"

“Ik ben er nochtans rotsvast van overtuigd dat Westerlo dit seizoen dicht bij de hoofdprijs zal eindigen”, gaat van Wijk verder in het gesprek met Voetbalkrant.com. “Al zijn we zeker niet de beste ploeg van de reeks. Wat ik zondag verwacht in de topper? Zo’n wedstrijd kan je eigenlijk niet voorspellen. Ook Moeskroen-Péruwelz wil promoveren, hé.”

De voetballiefhebbers verwachten dat De Kemphanen zondag zullen tonen dat ze een terechte leider zijn. Brengt dit extra druk met zich mee? “Ik sta al meer dan twintig jaar in het vak en heb altijd en overal druk ervaren. Ook bij pakweg RAEC Mons, Antwerp FC en OH Leuven is er een pak stress. Al moet een club met ambitie die druk op een positieve manier verwerken. Ervaar jij trouwens geen druk bij de zoektocht naar nieuwtjes?” (lacht)

"Niveau ligt dit seizoen pakken hoger"

“Ik wil dan ook nog niet speculeren op een titel”, besluit de Nederlander. “Al is dat wel de beste weg naar de Jupiler Pro League. Al schat ik de kansen van de tweedeklassers in de eindronde met een eersteklasser hoog in. Het niveau ligt dit seizoen echt wel pakken hoger dan op andere jaren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties