Hoofd opleidingen Genk: "Nooit botscan gedaan bij Lierse-talent"

Hoofd opleidingen Genk: "Nooit botscan gedaan bij Lierse-talent"
Foto: © SC

Er is een heel geharrewar ontstaan rond Hamidu Imran. Het jonge talent van Lierse werd vorige week aan Anderlecht gelinkt, maar staat ook in de belangstelling van heel wat buitenlandse topclubs. Maar vooral de uitspraken van Roland Breugelmans, hoofd opleidingen van Genk, deden stof opwaaien.

In een Waalse krant verscheen het bericht dat Breugelmans een botscan liet uitvoeren toen de 11-jarige Imran bij hen kwam testen. Daaruit zou dan gebleken zijn dat hij al bijna 16 zou zijn. Een uitspraak die door Breugelmans zelf weerlegd wordt. "Ik heb dat nooit gezegd en ik weet ook niet waar die journalist dat haalt", aldus Breugelmans bij Voetbalkrant.com. "Imran heeft hier inderdaad testen afgelegd, maar we hebben hem niet genomen om sportieve redenen, zijn leeftijd had daar niets mee te maken."

"Twijfels, maar Lukaku was ook zo ontwikkeld"

Natuurlijk is de ongewone bouw van de jonge aanvaller reden tot twijfels. "Daar ga ik ook niet omheen draaien. Ik heb twijfels over zijn ouderdom", aldus Breugelmans. "Maar we hebben nooit een botscan laten uitvoeren. Hij geeft zelf wel toe dat hij waarschijnlijk een jaar ouder is dan wat er op zijn paspoort staat, maar dan nog heeft hij een buitengewone lichaamsbouw. We zouden hem bij ons nooit in zijn categorie kunnen laten meevoetballen, want dat zou niet eerlijk zijn. Hij is gewoon veel te sterk en te snel voor zijn leeftijdsgenoten. En ok, ik heb twijfels, maar Romelu Lukaku was op die leeftijd ook zo ontwikkeld..."

Bij zijn entourage klinkt ongeveer hetzelfde verhaal. "Hij is groter en sterker dan zijn leeftijd doet vermoeden, maar was Lukaku dat ook niet? We willen nu dat hij gewoon gerust gelaten wordt en dat hij zich kan concentreren op zijn school en zijn studies. Wij hebben al van 1 september de bevestiging dat er geen botscan uitgevoerd is. Zijn familie is geschokt en wil nu dat hij rust krijgt. Dat hij gezegd heeft dat hij een jaar ouder is, klopt ook wel niet", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties