Is een pisteloos Eurostadion een goed idee?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Is een pisteloos Eurostadion een goed idee?
Foto: © SC

Het Eurostadion zal hoogstwaarschijnlijk geen atletiekpiste bevatten. Vooral RSC Anderlecht haalt daarmee zijn slag thuis. Al is die beslissing eigenlijk zo slecht nog niet. Waarom heeft de nieuwe voetbaltempel geen piste nodig?

Door Cédric De Volder

Het Brusselse stadiondossier leeft opnieuw. De voorbije maanden werd hevig gedebatteerd omtrent het Eurostadion. De kans dat er vandaag of de komende dagen knopen worden doorgehakt, is niet onbestaande. Diverse bronnen lijken bovendien te weten dat er dan toch geen atletiekpiste rond het speelveld zal komen. Voetbalkrant.com ziet daar wel enkele voordelen in.

1.       Het kostenplaatje neemt een duik naar beneden

Het kostenplaatje ligt simpelweg een pak lager. En daar kan de belastingbetaler alleen maar tevreden mee zijn. Er waren immers plannen rond een uitschuifbare piste. Het hoeft dan ook geen betoog dat een dergelijk technologisch hoogstandje een grote zak geld kost.

2.       Een voetbalstadion zonder atletiekpiste is gezelliger

Het is nu eenmaal een feit dat een stadion met een atletiekpiste koel overkomt. Een voetbalfan wil bij wijze van spreken het zweet van de spelers tot in de tribune voelen spatten. Het is dan ook geen verrassing dat de gezelligste stadions in Engeland gevestigd zijn. Zo’n piste zorgt nu eenmaal voor een afstand tussen spelers en fans. En daar is het Koning Boudewijnstadion een bewijs van.

3.       RSC Anderlecht en de Rode Duivels halen slag thuis

Niet alleen de Rode Duivels, maar ook RSC Anderlecht zullen hun thuiswedstrijden afwerken in de nieuwe tempel. Beide partijen lieten dan ook uitschijnen dat ze geen voorstander zijn van een atletiekpiste. Dat wil echter niet zeggen dat beide organen de Memorial Van Damme een mes in de rug willen steken. Maar daarover later meer.

4.       Iedereen tevreden stellen is onmogelijk

In België – en dus ook in het Belgische voetbal – is de zogenaamde wafelijzerpolitiek ingeburgerd. Maar het is nu eenmaal onmogelijk om elke partij tevreden te stellen. Een stelling die tijdens de voorbije regeringsvormingen bij momenten pijnlijk kracht werd bijgezet. Het is simpelweg tijd om knopen door te haken. Op die manier vermijden we dat er volgend jaar nog steeds geen plan op tafel ligt.

5.       MAAR… ook de Memorial Van Damme verdient een eigen thuishaven

Dat wil echter allemaal niet zeggen dat de Memorial Van Damme simpelweg van de atletiekagenda moet worden geschrapt. De meeting heeft de voorbije jaren een enorme reputatie opgebouwd en wordt zelfs gezien als het officieuze wereldkampioenschap. Zou het dan niet mooi zijn om een eigen ultramodern complex te bezitten?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties