Toptalent Lierse blijkt ouder te zijn dan paspoort laat uitschijnen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Toptalent Lierse blijkt ouder te zijn dan paspoort laat uitschijnen
Foto: © SC

Anderlecht leek enkele dagen geleden de strijd om de nieuwe Romelu Lukaku gewonnen te hebben van Manchester United. Maar uiteindelijk zou de transfer nu toch niet doorgaan, omdat Hamidu Imran ouder blijkt dan zijn identiteitskaart laat uitschijnen.

Roland Breugelmans, hoofd van de Genkse jeugdopleiding, wilde het jonge talent van Lierse een tijdje geleden naar de Crystal Arena halen. Maar tijdens een testperiode ontdekten de Limburgers dat er iets niet pluis was. “We stelden ons vragen bij zijn leeftijd, aangezien hij heel groot en sterk is voor iemand die in 2002 werd geboren.”

Imran blijkt 15 jaar en 9 maanden oud te zijn en geen 11 jaar zoals eerst aangegeven. “Om zeker te zijn hebben we bottesten laten uitvoeren om zijn echte leeftijd te kennen. Het was toen dat we het ontdekten dat hij ouder is dan zijn paspoort laat uitschijnen”, aldus Breugelmans aan La Dernière Heure.

“Hij gooit natuurlijk hoge ogen bij Lierse, maar het is niet eerlijk tegenover de andere jongens. Wij blijven hem wel volgen, maar als hij ooit naar Genk komt, dan zal hij wel in de juiste leeftijdscategorie aan de bak moeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties