Genk opnieuw groepswinnaar na knappe zege tegen Dinamo Kiev

Robby Morren
Robby Morren
| 81 reacties
Genk opnieuw groepswinnaar na knappe zege tegen Dinamo Kiev
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft Europa opnieuw verbaasd. De blauwhemden toonden zich donderdagavond voor de tweede keer te sterk voor Dinamo Kiev. Vossen, Kumordzi en De Ceulaer zorgden voor een mooie 3-1 winst waardoor Genk met nog één speeldag te gaan al zeker is van groepswinst.

Robby Morren in Genk

Genk moest reageren na de blamage op het veld van Oostende. Mario Been toonde respect voor de bezoekers uit Oekraïne en bracht met Kumordzi, Hyland en Gorius een versterkt middenveld tussen de lijnen. De bezoekers moesten het stellen zonder de geschorste Mbokani. Genk won de heenwedstrijd in Oekraïne met 0-1 en was de enige club die dit seizoen in een Europese wedstrijd de nul kon houden tegen Dinamo Kiev. Het was snel duidelijk dat dit Genk geen tweede keer zou lukken want nog voor de tiende minuut moest Köteles de bal uit de netten halen. Yarmolenko wilde Brown aanspelen in de zestien, Kara stak er een voet tussen maar zo kwam de bal in de loop van Yarmolenko die de 0-1 optekende.

Vossen vanop de stip

Even leek het een hele moeilijke avond voor de Limburgers te worden tot Khacheridi na goed een kwartier een overtreding maakte op Kumordzi in de eigen zestien. Ref Gomes twijfelde even maar wees dan toch naar de stip. Vossen trapte de elfmeter hard in het midden van het doel. (1-1)

Efficiënt Genk

De voetbalgoden stonden aan de zijde van Genk toen Veloso een heerlijke knal uit zijn slof toverde. Köteles moest zich gewonnen geven en de Cristal Arena hield de adem even in maar maar de lat hield Racing overeind. Aan de overkant toonden de troepen van Mario Been, die na een dik kwartier De Ceulaer in de plaats van Camus bracht, zich zeer efficiënt. Eerst rondde Kumordzi een heerlijke aanval via Buffel en Vossen af en amper drie minuten later werkte De Ceulaer een hoekschop van Gorius met het lichaam voorbij doelman Koval. 3-1 en Genk op rozen nog voor de pauze.

De tweede helft was niet lang bezig toen de bezoekende coach Blokhin Lens naar de kant haalde en met Bezus meer aanvallende kracht tussen de lijnen bracht. Ook die kon de Genkse defensie niet in de problemen brengen zoals Oostende dat afgelopen weekend wel kon. Integendeel, het was De Ceulaer die halfweg het tweede bedrijf alleen opdook voor de bezoekende goalie maar het leverde geen tweede treffer op voor de Genkenaar.

Dinamo Kiev slaagde er niet in een vuist te maken en het Genkse doel te belegeren. De beste mogelijkheden waren nog voor Genk met een afstandsschot van Hyland en een poging van Kumordzi aan de eerste paal maar het bleef 3-1.

Indrukwekkend in Europa

Genk blijft hoge ogen gooien in Europa. De Limburgers pakken een onverhoopte 6 op 6 tegen Dinamo Kiev en blijven Europees ongeslagen. Indrukwekkend mogen we de Europese prestatie noemen want met nog één speeldag te gaan is KRC Genk, net als vorig seizoen, al zeker van de groepswinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties