Inter bibbert maar bekert verder

Leander Mespreuve
| 4 reacties

In Italië stonden vanavond nog eens drie wedstrijden van de Coppa Italia op het programma. Inter liet zich thuis niet verrassen door een tweedeklasser.

Inter nam het in eigen stadion op tegen Trapani Calcio, een middenmotor uit de Serie B. Het begon scherp aan de partij, al na vier minuten bracht Freddy Guarin de thuisploeg op voorsprong. Inter wou de wedstrijd absoluut zo vroeg mogelijk in een definitieve plooi leggen en duwde het gaspedaal verder in.

Vijf minuten voor de rust verdubbelde Ishak Belfodil de voorsprong voor de 'Nerazzurri'. Wanneer Taider er vanop strafschop 3-0 van maakte, was de wedstrijd al voor de rust gespeeld.

Na de koffie controleerde Inter de wedstrijd, al moest het toch nog twee tegentreffers incasseren. De eerste was van Caccetta. Toen Madonia er vlak voor tijd 3-2 van maakte was het toch even schrikken voor Inter. Tot een stunt kwam het echter niet meer.

Eerder vanavond plaatsten Chievo en Atalanta zich al vrij eenvoudig voor de volgende ronde van de Coppa. De ploeg uit Verona klopte Reggina met 4-1, terwijl Atalanta Bergamo zich via een 2-0 overwinning tegen Sassuolo wist te plaatsen voor de kwartfinale.

Gisteren verzekerden ook Parma en Siena zich van een verlengd bekerverblijf.