Vanden Stock herhaalt: "Ik blijf vertrouwen op mijn trainer"

Vanden Stock herhaalt: "Ik blijf vertrouwen op mijn trainer"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock ziet met lede ogen aan dat het bij Anderlecht vierkant draait op dit moment. De voorzitter van paars-wit overweegt echter nog geen trainerswissel: "Wij hebben altijd onze trainers gesteund."

Vanden Stock ontkent met klem dat Van den Brom meer krediet krijgt dan andere trainers in het verleden. "Wij hebben onze trainers altijd gesteund, wat jullie ook mogen zeggen of schrijven", aldus de preses. "Anderlecht zal dus ook niet veranderen van trainer, als je dat wil horen. Ik verwijt Van den Brom niets. We weten dat het moeilijk is op dit moment, maar we zijn een weg ingeslagen die we blijven volgen. We zijn bezig met iets nieuws. Het is de bedoeling om verder te gaan met de jeugd, maar dat heeft zijn effect op de resultaten. En dat wisten we. Maar uiteraard hadden we verwacht dat sommigen ondertussen verder zouden staan."

Aanpassingsperiode

Een vingerwijzing naar Milivojevic, Mitrovic, De Zeeuw,... maar de voorzitter blijft de transferpolitiek verdedigen. "Als je een transfer doet, weet je dat er een aanpassingsperiode aan te pas komt. Kijk naar Najar, die speelt nu een goede match, maar hoe lang heeft het geduurd voor die boven water kwam drijven. We zijn de laatste jaren verwend geweest met de Champions League, twee keer kampioen gespeeld, spelers als Jovanovic, Biglia, Mbokani in ons team,... en ga zo maar door."

Ook de bekeruitschakeling door Westerlo wordt met de mantel der liefde bedekt. "Kijk, ook Standard en Brugge liggen er uit, maar als ik de kranten lees, zie ik alleen Anderlecht. Wat zegt mij dat? Dat we nog steeds de grootste club van het land zijn."

"We zijn te braaf"

Maar de preses is ook niet blind voor de tekortkomingen en legt de vinger op de bloedende wonde. "Iedereen is bezig over die penalties en onze aanvallende tekortkomingen, maar voor mij is het echte probleem de domme goals die we slikken. Woensdag weer tegen Westerlo. Als ik dan zie dat we in heel de Jupiler League de minste fouten maken, concludeer ik dat we gewoon te braaf zijn, niet agressief genoeg."

En daar moet tijdens de winterstop een oplossing voor komen. "We zijn op zoek. We moeten een leider vinden voor dit team, want het is wel gebleken dat we die absoluut niet hebben", knikt Van den Stock. "Ofwel zijn ze te jong voor die rol ofwel hebben ze er de kwaliteiten niet voor. Maar daar gaan we de coach niet op afrekenen. Nogmaals, ik blijf vertrouwen in hem."

Johan Walckiers in Anderlecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties