Ruytinx zegt er spijt van te hebben: "Ik verdiende rood"

Ruytinx zegt er spijt van te hebben: "Ik verdiende rood"
Foto: © SC

De man waar het na de wedstrijd allemaal om draaide, was zonder twijfel Bjorn Ruytinx. De aanvaller van OH Leuven mocht het bij alles en iedereen komen uitleggen en benadrukte: "Ik wou hem nooit, nooit, nooit blesseren."

Johan Walckiers in Leuven

En dat wou Ruytinx toch even duidelijk maken, want uit de beelden kon men niet echt opmaken dat hij het niet expres gedaan had. "Iedereen die me kent weet dat ik nooit iemand expres zou kwetsen", aldus de boosdoener van dienst. "Mehdi draait heel kort en ik weet dat ik te laat was, maar dat besefte ik te laat. En ja, ik verdiende rood. Dit is gewoon enorm spijtig. Ik speelde een redelijk goed seizoen en kwam tot nu toe enkel positief in het nieuws."

Sommige Standardspelers maakten er melding van dat Ruytinx na de rode kaart van Cerigioni aan Carcela had geroepen dat 'hij hem nog zou hebben'. "Dat is onzin. Ik heb zoiets niet geroepen. Waarom zou ik vergelding gaan zoeken als ik mijn ploeg dan misschien met negen achterlaat. Ik ben een speler die het van zijn fysieke spel moet hebben. Ik speel soms op het randje, maar ik ga er nooit over."

"Ik ga hem binnen paar dagen contacteren"

Ruytinx had zelfs begrip voor de kaakslag die hij incasseerde en die Carcela rood opleverde. "Ik begrijp zijn reactie wel. Als je twee zulke tikken in vijf minuten moet incasseren...", knikte Ruytinx. "Waarom hij plots zo razend werd? Ik heb niks gezegd. Ik hoorde ook al dat ik een racist zou zijn, maar ik ben opgegroeid in de Turkse gemeenschap en heb meer Turkse en Marokkaanse vrienden dan Belgische. Het is gewoon spijtig dat het gebeurd is. Ik ontsnap vandaag aan rood, vorige week was het Batshuayi die rood verdiende. Ik was in fout na die zware fout die ik maakte. Maar ik hoop van ganser harte dat het goed komt met Mehdi en dat het niet te erg is."

Carcela verliet Den Dreef met de ambulance en op krukken. "Ik ga zeker binnen een paar dagen proberen contact met hem op te nemen. Ik kan het begrijpen als hij mijn excuses niet aanvaardt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties