Groep D: City grijpt net naast groepswinst, Plzen naar Europa League

Manchester City grijpt net naast groepswinst na een 2-3 overwinning op het veld van Bayern München. Maar de verrassing gebeurde op het veld van Victoria Plzen, dat in de laatste minuut nog won van CSKA Moskou.

Bayern München-Manchester City: 2-3

Bayern München kende een droomstart met Thomas Müller die al na vijf minuten de score opende. Zeven minuten later was de strijd om de eerste plaats bijna beslist nadat Götze de Duitse landskampioen op 2-0 zette. City, met Kompany en Boyota op de bank, deed echter voor de rust nog iets terug. Rond het halfuur bracht David Silva het vuur weer in de wedstrijd.

In de tweede helft draaide City de rollen helemaal om. Na een penalty, omgezet door Kolarov, maakte James Milner er al snel 2-3 van. Om de 1-3 uit de heenmatch ongedaan te maken, moest er nog één keer gescoord worden. Die vierde goal kwam er echter niet meer en dus gaat Bayern door als groepswinnaar, City - met evenveel punten - wordt tweede.

Viktoria Plzen-CSKA Moskou: 2-1

Spektakel in Plzen waar Viktoria Plzen zich in de absolute slotfase heeft weten plaatsen voor de Europa League. Tot voor speeldag zes hadden de Tsjechen immers nog geen enkel punt verzameld. En ook thuis tegen CSKA leek het er op dat er niks geraapt ging worden, want Musa had de Russen in de tweede helft op voorsprong gebracht. Een doelpunt van Daniel Kolar trok de stand weer gelijk.

In de 90ste minuut zorgde Tomas Wagner voor de stunt. Het is de eerste keer sinds 2009 dat een team met drie punten Europees doorgaat. Toen pakte Atlético ook drie punten uit drie gelijke spelen. Het is wel de eerste keer dat één winst volstaat voor de Europa League.