Interview Leekens: "Een stimulans voor Belgische trainers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Leekens: "Een stimulans voor Belgische trainers"
Foto: © SC

Georges Leekens maakte deel uit van de jury op de verkiezing van de Raymond Goethals Trofee. Die ging dit jaar naar Francky Dury. Een keuze waar Leekens zich uitstekend in kan vinden. Hij vindt het niveau van de Belgische trainers overigens erg hoog.

Sander De Graeve in Aalst

Georges, welke kwaliteiten van Raymond Goethals zie je terug bij Francky Dury, waarom verdient hij die prijs?

"Francky is een echte Belg. Ik had hem als technisch directeur bij de Voetbalbond en hij is de exponent van de hardwerkende coach. Hij is intelligent en staat open voor nieuwe visies. Toen ik in het Milan Lab ging kijken zei men me dat er mij al één Belg voorging en dat was Francky Dury. Het is ook iemand die veel belang hecht aan de technische staf, het team rond het team."

"Wat hij verwezenlijkt heeft bij Zulte Waregem is schitterend. Als je tot de laatste seconde met Zulte Waregem kampioen kon spelen en je staat nu opnieuw tussen de toppers is het zeker verdiend te noemen. Vooral wat hij doet met jonge spelers is geweldig. Hij is een verdiende winnaar. De drie laureaten, en zij die er niet bij waren zoals Peter Maes, halen een erg hoog niveau. Het is een stimulans voor Belgische coaches en de Belgische competitie."

Was het een lange deliberatie?

"Enkelen konden hun stem nog veranderen, maar de meeste stemmen lagen al vast. Peter Maes was erg kort bij de top-drie en ook Marc Wilmots kwam dicht bij de overwinning. Wat hij deed met de Rode Duivels is schitterend, eigenlijk moeten we hem een aparte prijs geven. Clubtrainers en bondscoaches kan je eigenlijk niet vergelijken."

"Ik vind dat de Belgische coaches ook eens naar voren gebracht mogen worden. We zijn niet alleen in België top, maar ook in de wereld."

Het moeten niet steeds de Nederlanders zijn die internationaal in de kijker lopen, bedoel je?

"Daar heb je het, nu mag ik het eens zeggen. Ik sta er nu los van en heb vorig jaar niet gepresteerd. Ik bekeek het van de zijlijn en zag dat de Belgische coaches van een erg hoog niveau zijn. Ze staan open voor vernieuwing en we mogen daar best wat meer respect voor hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties