Interview Jeurissen: "Begin januari zullen we onze scheidsrechters eerste keer evalueren"

Jeurissen: "Begin januari zullen we onze scheidsrechters eerste keer evalueren"
Foto: © SC

Het was de laatste weken weer prijs: de kritiek van clubleidingen en trainers op de scheidsrechters was weer populair. Terecht of niet terecht, in Engeland krijg je daarvoor een boete aan je been. Scheidsrechtersbaas Jeurissen gaat tijdens de winterstop met zijn refs samenzitten om ze te evalueren.

Gisteren nog was het de beurt aan Michel Louwagie om Johan Verbist (wel terecht) 'onder zijn vijs te geven'. "Ik heb de beelden nog niet gezien. We hadden gisteren vergadering met de cel betaald voetbal en het was 22u voor ik daar weg was", aldus Robert Jeurissen bij Voetbalkrant.com. "Ik heb wel al gehoord dat er twijfelgevallen waren, maar dat zullen we straks even bekijken."

Aan de kritiek zijn ze bij de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) ondertussen al gewend. "Dat is van alle tijden. Er zijn momenten dat het goed gaat en momenten dat het minder gaat. Afgelopen weekend was het niet slecht, maar we gaan geen acties ondernemen tegen kritische uitlatingen. Er zullen altijd clubs zijn die zich - terecht of onterecht - benadeeld voelen. De scheidsrechterscommissie is zich daarvan bewust en we zullen ook bekijken wie er in de fout ging."

Consequenties?

En dat gebeurt met een algemene evaluatie op het einde van het seizoen, maar ook een tussentijdse in januari. "Begin januari is er de stage voor de scheidsrechters in Knokke. Dan zullen we iedereen ook al eens evalueren en we zullen persoonlijke gesprekken hebben met iedereen", laat Jeurissen weten. "Op de Beker was er ook bij alle wedstrijden een observer van het CSC aanwezig en we zullen zien wat er fout liep. Dan zullen daar wel of niet consequenties aan verbonden worden." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties