Dury: "Malanda en zijn ontwikkeling staan centraal"

Dury: "Malanda en zijn ontwikkeling staan centraal"
Foto: © SC

Junior Malanda wordt momenteel door Wolfsburg uitgeleend aan Zulte Waregem. Dé vraag die iedereen bezighoudt is of hij ook na Nieuwjaar nog deel zal uitmaken van de kern bij Essevee.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Iedereen wordt wat zenuwachtiger”, is Dury eerlijk. “Ik weet niet precies wat er in het contract van Malanda staat, ik heb dat nooit gezien. Zulte Waregem, Wolfsburg, Malanda, zijn agent en Decuyper hebben de deal gemaakt, ik was daar niet bij betrokken.”

“Sowieso zullen we het contract respecteren. Als het verschil drie punten is, of zes of zeven, dat zijn zaken die we nu nog niet weten tot na de wedstrijd in Anderlecht”, aldus Dury over de clausule waarbij gestipuleerd staat dat Malanda blijft als het verschil tussen Essevee en de leider maximaal vijf punten bedraagt.

“Supporter voor Zulte Waregem”

“Maar het zou natuurlijk wel jammer zijn dat we door te verliezen in Anderlecht drie punten en een speler kunnen kwijtraken. Of ik dit weekend supporter voor Anderlecht tegen Standard? Ik supporter voor Zulte Waregem."

We moeten het aanvaarden als hij uiteindelijk nu vertrekt, maar we mogen toch de ontwikkeling van de speler niet vergeten. Bij mij staat de speler altijd centraal.”

"Vervanger geen prioriteit"

“Hij wordt nu ook wat nerveuzer, omdat hij niet weet waar zijn toekomst ligt. Toen hij hier toekwam straalde hij bijzonder veel kracht uit, heel veel spelplezier. Laat hem dat houden”, aldus nog Dury.

En wat als Malanda in januari alsnog vertrekt? Moet er dan iemand bijkomen op zijn positie? “Het zou een tegenslag zijn als we Malanda verliezen, het zou beter zijn als we met vier spelers kunnen blijven op de posities voor de verdediging. Maar N’Diaye zet zich stilaan klaar, vind ik. En we hebben nog Kums en Skúlason, dus een prioriteit is het niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties