Dury blikt vooruit: "Oostende is een goede ploeg en zal zich zonder twijfel redden"

Dury blikt vooruit: "Oostende is een goede ploeg en zal zich zonder twijfel redden"
Foto: © SC

Zulte Waregem besluit het lange jaar 2013 met een thuiswedstrijd tegen Oostende en een bezoek aan het Astridpark in Anderlecht. Trainer Francky Dury heeft alvast het nodige respect voor de tegenstander van morgen: "Oostende is een goede ploeg."

Aernout Van Lindt in Waregem

“Net als Racing Genk zitten wij ook wat op ons tandvlees door het Europees verhaal. Het enige verschil is, is dat zij doorgaan en wij niet. Oostende speelde in de Beker van België goed tegen Genk en het zal misschien ook voor ons moeilijk zijn. Maar het Europese verhaal heeft ons veel ervaring gegeven”, aldus Francky Dury.

Oostende heeft de goede flow te pakken. “Ze wonnen vier keer op vijf wedstrijden en het is een goede ploeg. En Franck Berrier is een goede speler. Hij weet dat ik hem wilde houden, maar ik heb hem geluk gewenst. De kwaliteitsinjectie van eind augustus met de inbreng van Marc Coucke straalde dynamiek en visie uit.”

“Geen spelers opofferen om iemand te neutraliseren”

“Ik zei toen al dat ze zich gingen redden en ze zijn goed bezig. Ze gaan zich redden, zonder twijfel”, heeft Dury de nodige lof. Toch gaat hij zich niet aanpassen aan de tegenstander. “Cercle maakte het ons moeilijk, door met D’Haene in de rug van Skúlason en Malanda te lopen.

“Dan is het kiezen of delen: ons aanpassen of ons eigen spel blijven spelen met Verboom en De fauw als opkomende backs. Of we Berrier moeten neutraliseren? Ik heb niet de gewoonte om spelers op te offeren om iemand te neutraliseren, zoiets moet collectief gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties