Colpaert: "Verder gaan in de Beker en meestrijden voor play-off I"

Colpaert: "Verder gaan in de Beker en meestrijden voor play-off I"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Steve Colpaert gaat morgen met Zulte Waregem op zoek naar een plaats in de halve finales van de Beker van België. De verdediger blikte terug op de winterstage en vooruit richting 2014.

Aernout Van Lindt in Waregem

Steve Colpaert is klaar om 2014 aan te vatten met een bekerpartij op Jan Breydel tegen Cercle Brugge. Zijn ziekte is helemaal van de baan. “Ik had de windpokken”, aldus Colpaert tegen Voetbalkrant.com. “En daar heb ik een week serieus van afgezien.”

“Daarna moest ik nog een week extra recuperen, dus ik ben toch een dag of 10-12 buiten strijd geweest. Ik ben snel terug beginnen trainen en heb niet stilgezeten. Ik ben 100% naar de stage getrokken en ik voel me nu echt super”, is Colpaert duidelijk.

“We zijn ook maar mensen”

“De stage was ook een meevaller: we hebben goed getraind, maar ook wat de vermoeidheid weten te verwerken. Het waren 5-6 zware maanden, met ook Europees voetbal. We hebben conditioneel en mentaal gewerkt daarom.”

Of hij in 2014 minder tegenslag en blessures wil hebben? “Ja, natuurlijk. Ik ben de voorbije jaren bijna nooit lang buiten strijd geweest, maar je hebt altijd ups en downs. Niemand wil geblesseerd raken of ziek worden, maar we zijn ook maar mensen. En mensen worden soms ziek, daar kan je weinig aan doen.”

“Hoop dat Thorgan blijft tot einde van het seizoen”

Het is aan de Gaverbeek ook tijdens deze wintermercato weer bijzonder rumoerig: “Dat zijn de twee moeilijkste maanden van het jaar. De groep gaat er heel professioneel mee om. Er wordt heel veel heen en weer geroepen. We hopen dat Thorgan blijft tot het einde van het seizoen en dat hij volgend seizoen voor hem een fantastische ploeg mag vinden.”

Maar Essevee is met Habibou en Malanda wel sowieso twee belangrijke pionnen kwijt. “Dat waren twee basisspelers, die moeten vervangen worden. De club is bezig met het zoeken naar versterkingen. Maar wie nu zijn kans krijgt, moet ze grijpen en bewijzen wat hij kan. Onze doelstellingen blijven dezelfde: we willen verder in de Beker van België en meestrijden in play-off I.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties