Analisten unaniem: "Thorgan Hazard enige en verdiende winnaar"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Analisten unaniem: "Thorgan Hazard enige en verdiende winnaar"
Foto: © SC

Vanavond wordt de nieuwe Gouden Schoen bejubeld. Onze redactie liet alvast enkele analisten hun ding doen. Wie wint de award? En wie vervolledigt de top vijf? "Thorgan Hazard wint de prijs", klinkt het in koor.

Door Cédric De Volder

Voetbalkrant.com vroeg Aimé Antheunis, Gilles Van Binst, Jan Ceulemans, Franky Van der Elst en Georges Leekens naar hun mening omtrent de Gouden Schoen. Onze analisten hebben geen extra stembriefjes nodig om de winnaar aan te duiden.

Franky Van der Elst: "Het wordt de verwachte Gouden Schoen, hé. Thorgan heeft er een geweldig jaar opzitten en staat, in vergelijking met onder anderen Maxime Lestienne en Michy Batshuayi, al een pak verder in zijn ontwikkeling. In mijn ogen is hij zelfs al klaar voor de stap naar het buitenland. Hazard heeft geen begeleiding nodig, hoor."

Gilles Van Binst: "Er bestaat dit jaar geen twijfel over de absolute nummer één op de Belgische velden. Ik moet toegeven dat ik een fan ben van Thorgan. RSC Anderlecht? Hij zou er niet misstaan." (knipoogt)

Aimé Antheunis: "Hazard komt op één en de rest mag de andere plaatsen verdelen, hé. Thorgan was dé exponent van het boerenjaar van Zulte Waregem. Of hij naar RSC Anderlecht moet trekken? Die jongen kan overal het verschil maken, maar ik wil mij onthouden in die soap."

Georges Leekens: "Iedereen wist dat hij talent had, maar hij kwam in België aan als 'broer van'. Hij is er echter op een schitterende wijze in geslaagd om zijn stempel te drukken. Thorgan heeft zelfs de kwaliteiten om het te maken bij Chelsea, maar laat hem eerst maar nog enkele tussenstappen nemen."

Jan Ceulemans: "Thorgan is de enige kanshebber voor de Gouden Schoen. De speler is de enige die in 2013 op een constant niveau presteerde."


 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties