De wondermooie momenten van Thorgan Hazard in 2013

De wondermooie momenten van Thorgan Hazard in 2013
Foto: © SC

Thorgan Hazard is de Gouden Schoen 2013. Die prijs kreeg hij vanavond in Lint. We nemen jullie mee naar een aantal sleutelmomenten in een prachtig jaar van Hazard aan de Gaverbeek.

Door Aernout Van Lindt

1. 9 februari: Lokeren - Zulte Waregem 1-1

Op 9 februari speelde Zulte Waregem een belangrijk duel om de subtop met het uitgekookte Lokeren. Iets voor rust kreeg Thorgan Hazard zijn eerste geniale ingeving van het jaar. Boem, paukeslag en 0-1 voor Essevee. Bekijk het hier nog eens:

2. Mooie meimaand: net geen titel en nationale selectie

Aan het einde van het seizoen werd Thorgan Hazard nog belangrijker voor Zulte Waregem. Hij leidde zijn team naar een 5-2 overwinning tegen Club Brugge en mocht zo in een rechtstreeks duel om de titel spelen. Daarin ging het net niet goed, maar de tweede plek was wel goed genoeg voor een waar volksfeest in Waregem.

In de nasleep was er een zaak met een stamnummer, maar daar hoefde Hazard zich weinig van aan te trekken: hij mocht op stage met de Rode Duivels naar de Verenigde Staten en speelde uiteindelijk een kleine tien minuten in een oefenduel.

3. 27 juli: lekker begin van de competitie

De eerste speeldag van het nieuwe seizoen mocht Zulte Waregem op bezoek bij Lierse. Thorgan Hazard was nog niet 100% fit om een volledige match te spelen, maar hij toonde toch meteen meer dan zijn sterktes. Met een weergaloze assist en een mooie (weliswaar licht afgeweken) vrije trap zette hij Essevee meteen op het elan van het voorbije seizoen.

4. Belangrijk in de toppers

Zowel tegen Standard (1-0, assist op Skúlason) als tegen Anderlecht (4-3, goal en assist) toonde de creatieve middenvelder van Zulte Waregem zijn kunnen en zijn belang. Zeker in de match tegen Anderlecht - misschien wel dé partij van 2013 - dartelde hij als nooit tevoren. Kwistig pasjes rondstrooien en met het "kleine" Essevee het "grote" Anderlecht niet voor het eerst op de knietjes weten te krijgen: prachtig. En dat dan nog allemaal ondanks een gemiste strafschop.

5. 30 oktober: 'Hazardiaanse' prestatie tegen Gent

In moeilijke tijden heb je een speler nodig die opstaat om je ploeg in de goede banen te leiden. Tegen AA Gent kwam Essevee op achterstand. Het signaal voor Thorgan om - net zoals in een aantal andere wedstrijden - een versnelling hoger te gaan spelen om het tij te keren.

En dat lukte wonderwel: met alweer een assist en een doelpunt zette hij alles recht. Tot het einde van de wedstrijd bleef hij knokken voor de driepunter met Zulte Waregem. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties