Preud'homme en tribune: een geslaagd huwelijk

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Preud'homme en tribune: een geslaagd huwelijk
Foto: © SC

Michel Preud'homme moet komend weekend wellicht voor de zoveelste keer een wedstrijd volgen vanuit de tribunes. Dat de oefenmeester van blauw-zwart geen heilig boontje is, wisten we al. Maar de voormalige international zou ondertussen toch al uit zijn fouten moeten geleerd hebben.

Preud’homme staat erom bekend een heel fanatieke coach te zijn. In tegenstelling tot andere coaches, lijkt het er wel op alsof de oefenmeester van blauw-zwart geen seconde in de dug-out kan blijven zitten. Het leverde MPH in het verleden al verschillende aanvaringen op langs de rand van het veld.

Trainersband moet eraan geloven

Reeds in zijn periode bij AA Gent werd Preud’homme meer dan eens naar de tribune verwezen. In 2009 ging hij zijn boekje al eens te buiten in de competitiewedstrijd tegen Charleroi. Preud’homme schold toen scheidsrechter Verbist de huid vol en mocht gaan afkoelen in de tribunes.

Later dat jaar kreeg Preud’homme nog eens een schorsing van twee speeldagen. Dit keer kreeg de toenmalige coach van AA Gent het tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen aan de stok met scheidsrechter Dierick. Hij gooide uit woede zelfs zijn trainersband tegen de vlakte.

Één brok passie

Enkele jaren later is de voormalige Rode Duivel nog steeds één brok passie langs de zijlijn. Eerder dit seizoen ging Preud’homme door het lint nadat Björn Engels tegen een wel erg lichte rode kaart aanliep op het veld van KV Kortrijk. Niet alleen de hoofdtrainer van Club, maar ook assistent Philippe Clement moest de neutrale zone verlaten.

Net als eerder dit seizoen, zal Preud’homme ook nu weer het treffen met Anderlecht aan zijn neus voorbij zien gaan. Afgelopen weekend reageerde hij furieus nadat Lierse de gelijkmaker tegen de netten prikte in blessuretijd.

Preud’homme wilde Jesper Jorgensen inbrengen voor Vazquez, maar de Deen stond al minutenlang langs de zijlijn te wachten op een invalbeurt. MPH moest na verschillende verwensingen opnieuw weg uit de neutrale zone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties