Voetballende broertjes: van Hazard tot De Boer
Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Voetballende broertjes: van Hazard tot De Boer
Foto: © SC

Thorgan Hazard veroverde woensdagavond de Gouden Schoen, terwijl zijn oudere broer Eden het mooie weer maakt bij Chelsea. De Hazards zijn lang niet de enige broertjes in de voetbalwereld. Voetbalkrant.com lijst er enkele voor u op.

Door Timothy Collard

Nederlanders expert

De Nederlanders konden er in het verleden wel wat van. Zo kunnen de broertjes Koeman terugblikken op een schitterende spelerscarrière, waarin Ronald onder meer voor Ajax, PSV en Barcelona uitkwam en Erwin voor PSV en KV Mechelen speelde. Beide heren stapten ook in het trainersvak. Ronald is momenteel Feyenoord-coach, terwijl Erwin RKC traint.

Ook de broertjes De Boer beleefden mooie tijden in de voetbalwereld. Frank – momenteel hoofdtrainer van Ajax – en Ronald – momenteel actief in jeugd Ajax – speelden onder meer voor Ajax en Barcelona.

Manchester United

Verder heeft ook Manchester United een patent op voetballende broertjes. In de jaren ’90 braken Phil en Gary Neville door in de hoofdmacht van The Mancunians. Enkele jaren geleden haalde Sir Alex Ferguson de Braziliaanse tweeling Rafael-Fabio naar Old Trafford en met de broertjes Keane (Will & Michael, nvdr.) staan er opnieuw twee klaar in de wachtkamer.

Kolo en Yaya Touré

We blijven nog even in Manchester, want tot vorig seizoen speelden bij Manchester City ook twee broertjes aan elkaars zijde. Yaya Touré (ex-Beveren) en Kolo Touré kunnen tot dusver allebei terugblikken op een knappe carrière. Yaya speelde in het verleden voor Barça, terwijl Kolo na periodes bij Arsenal en City sinds de zomer uitkomt voor Liverpool.

Eden en Thorgan beiden naar wereldtop?

Het valt nog af te wachten of Eden en Thorgan bovengenoemde broertjes kunnen overtreffen, maar beide Hazards zijn alvast goed bezig. Eden is dit seizoen één van de absolute smaakmakers bij Chelsea en Thorgan zette het afgelopen jaar enorme stappen in zijn ontwikkeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties