Legear: "Ik ben bij KV om af te zien"

Legear: "Ik ben bij KV om af te zien"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Jonathan Legear heeft er zijn eerste trainingsweek bij KV Mechelen opzitten. De flankspeler heeft nog heel wat werk voor de boeg, maar wil in play-off II helemaal vlammen en de club aan een mooi seizoenseinde helpen.

Legear is niet naar Mechelen gekomen om er voor toeschouwer te spelen. "Ik kwam naar Mechelen omdat trainer Franky Vercauteren en sportief verantwoordelijke Olivier Renard mij dat vroegen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Vercauteren lanceerde mij als tiener ooit bij Anderlecht en Renard is een vriend. Ze geven mij de kans om hier zonder druk terug te keren naar mijn oude niveau. Als wederdienst ga ik nu een paar weken afzien met fysieke trainingen en dan zien we wel wat ik Mechelen nog kan bijbrengen. Ik ben hier niet om me zes maanden te amuseren."

Toch twijfelden bepaalde mensen binnen KV. "Waarom? Ik kost KV Mechelen geen eurocent. Ze nemen geen enkel risico, want zelfs over wedstrijdpremies is er niet onderhandeld. Dat interesseert me niet. Ik word nu al betaald door de club waarvoor ik in juni zal voetballen. Niet zoveel als wat ik daar volgend seizoen ga verdienen, maar genoeg. Ik tekende al een contract voor drie jaar bij die club."

Dat die club Olympiakos is, is een publiek geheim. "Dat mag ik niet zeggen. Ik word er pas in mei officieel voorgesteld en tot dan moet het geheim blijven. Misschien is het wel West Bromwich Albion. Die club werd ook genoemd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties