Jong Anderlecht legt Atalanta aan banden na spektakelwedstrijd

Manuel Gonzalez
| 54 reacties

De U21 van RSC Anderlecht mogen zich opmaken voor de halve finale in de prestigieuze Viareggio Cup. Paars-wit versloeg Atalanta na een spektakelwedstrijd met 2-3.

Het Italiaanse sprookje van Jong Anderlecht gaat maar verder. De talenten van paars-wit knikkerden nu ook Atalanta uit het prestigieuze toernooi.

Nabil Jaadi bracht paars-wit na zo'n halfuur op voorsprong, maar nog voor de rust konden de Italianen de gelijkmaker op het bord plaatsen.

Maar de tweede helft had een pak actie in petto. Atalanta kwam op voorsprong via een strafschop. Nochtans had de thuisploeg zo'n tien minuten eerder een elfmeter gemist. Of beter gezegd: Gies sloeg de strafschop uit zijn doelvlak.

In het slot zette paars-wit de puntjes op de i. Aaron Iseka zorgde voor de hoop en in de slotseconden trapte Jaadi de winnende treffer van op de strafschopstip voorbij de Italiaanse goalie. In de halve finale wacht nu Palermo.