Cyriac duwt door: "Ik wil alles kapot spelen"

Cyriac duwt door: "Ik wil alles kapot spelen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Gohi Bi Cyriac is niet langer op zoek naar zijn beste vorm: hij heeft hem beet zegt hij zelf. Zondag tegen Bergen wil hij verder vertrouwen tanken met één of meerdere doelpunten. En de volledig herstelde spits heeft nog plannen.

Nu Cyriac helemaal de oude is, heeft hij ook het vertrouwen in zichzelf teruggevonden. En heeft hij het vertrouwen van de technische staf gewonnen. Zo maakt het hem niet meer uit wie naast hem staat, als hij maar speelt. "Het systeem waarin we spelen in niet belangrijk. De organisatie wel: we moeten de taken van de coach opvolgen. Het accent moet niet op het systeem liggen", aldus Cyriac. "Ok, ik speel beter met een pivot naast me, maar het blijft gelijk. Ik voel me goed. Mitrovic en ik hebben veel gepraat over looplijnen. We willen dat het beter loopt. Nu ook met Pollet."

Die Pollet werd aangetrokken als extra concurrent voor de twee. "Ik begrijp dat Anderlecht twijfelde, want Cyriac was niet op zijn beste niveau. Maar daar zit ik nu heel dicht tegenaan. Ik kan ontploffen in de play-offs, maar ik voel dat het vroeger ook al kan gebeuren. Ik wil alles kapot spelen."

Na de zware blessures heeft Cyriac niet veel van zijn kwaliteiten ingeboet. "De snelheid is er nog niet helemaal zoals vroeger, maar op training leg ik daar wel het accent op. Het komt beetje bij beetje terug. Of ik verbaasd was dat Mitrovic gewisseld werd tegen Kortrijk en niet ik? Nee, helemaal niet. Ik voelde me goed in de match zitten. Nu moet ik bevestigen voor wat ik daar bracht. Zondag tegen Bergen kunnen we een referentiematch neerzetten. En zo het vertrouwen van heel de ploeg opkrikken."

"Ik wil naar het WK"

Na alle miserie dacht hij er nooit de brui aan te geven. "Nee, aan stoppen heb ik geen moment gedacht. Ik wist dat het wel ging komen. Ok, ik ben uitgefloten geweest, maar al het negatieve houdt me niet tegen. Op een gegeven moment dacht Anderlecht aan een verhuur. En dat verwijt ik ze ook niet. Ik moest tonen dat ik het waardig was bij Anderlecht te spelen."

Ondertussen is de kloof met Standard wel al twaalf punten. "Het is nog altijd speelbaar. Ik heb nog altijd goeie vrienden bij de Rouches. Zo spreek ik Opare en Ezekiel nog regelmatig en ik heb hen al laten weten dat we het zeker niet opgeven. (Lacht)."

Want Cyriac wil zich in de kijker spelen. Ook in die van de Ivoriaanse bondscoach. "Ik wil er bij zijn op het WK. Ik denk dat het nog mogelijk is en ik geloof er ook in. Ik denk dat ik 80 procent kans heb om er bij te zijn. Ik hoop het in ieder geval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties