"Simons kan als een klankbord dienen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 161 reacties
"Simons kan als een klankbord dienen"
Foto: © SC

De voorbije weken woedde de discussie over de selectie van Timmy Simons voor de komende Wereldbeker. Analist Francky Van der Elst en ex-ploegmaat Kevin Roelandts laten hun licht schijnen op de situatie.

Timmy Simons heeft er enkele moeilijke weken opzitten bij blauw-zwart. Tegen Racing Genk toonde de aanvoerder afgelopen weekend tekenen van beterschap.

Van der Elst zoekt hiervoor een verklaring bij de meegekregen opdracht van coach Preud’homme. “Tegen een ploeg als Anderlecht die met twee spitsen speelt, wordt Timmy gedwongen om ver achterin te blijven. Genk acteerde met één spits en dan komt zijn waarde veel meer tot zijn recht.”

“Timmy heeft zijn WK-selectie de voorbije jaren verdiend”

Ook Kevin Roelandts, ex-ploegmaat van Simons en momenteel actief bij eersteprovencialer KSK Maldegem, denkt dat de rol van het nummer 3 van Club nog niet is uitgespeeld. “Timmy was altijd de aanjager van de groep en een voorbeeld voor de rest. Dat zijn kwaliteiten die ik ook nu nog terugzie bij hem. Als Club niet draait, is het gewoon moeilijk om de ploeg op sleeptouw te nemen.”

 “Ik geloof dat hij er in juni bij zal zijn”, gaat de middenvelder verder. “Hij kent de kleedkamer door en door. Er zijn dan wel een aantal jongeren als een Malanda en Nainggolan die zich manifesteren, maar Timmy heeft zijn selectie de voorbije jaren verdiend. Zolang hij bij Club blijft spelen, zie ik zijn selectie niet in gevaar komen.”

Klankbord

Van der Elst vermoedt eveneens dat Marc Wilmots niet veel gekke dingen meer zal doen. De selectie ligt voor 90% vast, mits enkele gekwetsten komen er geen veranderingen. Ik hoorde dat José Mourinho John Terry nog bij de Engelse ploeg probeert te krijgen, maar een bondscoach houdt meestal graag vast aan zijn kwalificatieselectie.”

“Timmy is bovendien een van de weinige spelers die al een WK heeft meegemaakt. Hij zal in Brazilië waarschijnlijk niet meer spelen, maar kan wel als een klankbord dienen. Het vaste centrale trio met Defour-Fellaini-Witsel staat er. De kans dat iemand anders wel zou spelen is niet groter”, besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties