"Zowel voor kleinere als grotere clubs is tv-contract interessant"

Nicola Cantoro
| 12 reacties
"Zowel voor kleinere als grotere clubs is tv-contract interessant"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren viel na zeven uren onderhandelen eindelijk de beslissing omtrent het televisiecontract. De Italiaanse mediagroep MP & Silva was de winnaar, Telenet en Belgacom de verliezers. Ook de kleinere clubs, zoals Waasland-Beveren, zijn blij met het akkoord.

MP & Silva bezit onder meer de rechten van de Premier League, de Primera Division, de Ligue 1, de Bundesliga, de Serie A en het WK 2014. Ook niet-voetbalgerelateerde rechten, zoals bijvoorbeeld die van Roland Garros en de NBA, zitten in hun portefeuille. De Pro League hoopt dat de expertise van MP & Silva de deur naar uitzendingen in het buitenland kan openzetten voor de Belgische competitie.

"Ik heb nog nooit gehoord over die 420 miljoen euro"

Algemeen manager van Waasland-Beveren Dirk Poppe is tevreden. “Buiten Standard is iedereen tevreden. Wij dus ook. Het was financieel ook het interessantste bod. Het hoogste bod. Zowel voor kleinere als grotere clubs was dit interessant.”

Wat de grote man van Waasland-Beveren wel niet begrijpt is het bedrag dat genoemd wordt dat de Italianen op tafel zullen leggen. “In de kranten lees ik over een bedrag van 420 miljoen euro. Dat bedrag heb ik nog nooit van mijn leven gehoord. Ik weet niet hoe de media daaraan komen. Dat is ook niet het jaarlijkse bedrag maal zes, dus ik weet niet waar ze dat van halen.”  

"Voor Telenet, Belgacom en VOO verandert er niet zo veel"

Ook de kritiek van Telenet en Belgacom op de beslissing van de Pro League kan Poppe niet goed begrijpen. “MP & Silva bood gewoon hoger dan al de rest, maar voor Telenet, Belgacom en VOO verandert er in principe niet veel. Zij kunnen zich in december inschrijven. Voor hen is het misschien eerder een principiële kwestie dat ze het contract aan de Italianen moesten laten voorbijgaan.”

MP & Silva is een adviesbureau. De Pro League maakt dan samen met hen een tender op waar Telenet, Belgacom en VOO zich zullen kunnen inschrijven. “Het enige wat voor hen verandert is dat ook andere zenders, buitenlandse misschien, zich ook zullen inschrijven en de rechten kunnen krijgen”, besluit Poppe.  

Ook Marc Coucke tweette enthousiast over de beslissing rond het televisiecontract. “De Italianen doen het goed met alle buitenlandse competities die ze in handen hebben. Als ze 1% van die knowhow kunnen brengen…”, liet de KV Oostende-voorzitter weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties