Reactie De laatste boodschap van Been: "Hier help je de ploeg niet mee"

Robby Morren
Robby Morren
| 86 reacties
De laatste boodschap van Been: "Hier help je de ploeg niet mee"
Foto: © SC

Racing Genk kon geen vervolg breien aan de overwinning tegen Lierse. De troepen van Mario Been gingen onderuit tegen Waasland-Beveren en moeten zo beginnen vrezen voor play- off 1. Na de match had de coach een duidelijke boodschap voor de kritische supporters.

Robby Morren in Genk

Been benadrukte na afloop dat zijn spelers zonder vertrouwen staan te voetballen. "Verliezen tegen Waasland-Beveren in eigen huis, dat mag niet. Hier zijn ook geen excuses voor. De eerste helft waren wij totaal niet scherp en hebben we nauwelijks een kans gecreëerd. Waasland-Beveren kwam verdiend op voorsprong en wij kregen geen vat op de wedstrijd. Je merkt dat de ploeg soms besluiteloos is en zonder enig zelfvertrouwen speelt."

"De ploeg speelt zonder enig zelfvertrouwen"

"We stonden de tweede helft nauwelijks op het veld en de eerste kans voor Waasland-Beveren lag erin. Dan zakte het vertrouwen bij de jongens weg. We hebben nog hard gewerkt en we hadden nog enkele halve mogelijkheden, maar dan zie je dat de bal net niet goed valt. We hebben een verdiende nederlaag geleden."

"Als ik de jongens na afloop in de kleedkamer zag zitten, dan merk je dat er weinig vertrouwen is. Je hoopt dan dat je geholpen wordt door je eigen publiek. Iedereen moet maar doen wat hij het beste vindt, maar als coach kan ik wel zeggen dat je de ploeg er niet mee helpt. Vaak is het tweerichtingsverkeer: je zal eerst wat moeten laten zien, voor het publiek erachter gaat staan. Dat hebben de jongens in de tweede helft wel getracht."

"Hopelijk kunnen we donderdag die mijlpaal zetten"

"We moeten naar onszelf kijken en wij hebben het absoluut niet goed gedaan. We hebben dure punten laten liggen. We moeten weer verder, donderdag wacht er weer een hele belangrijke Europese wedstrijd op ons. We moeten doorgaan en positief blijven en hopelijk kunnen we donderdag die mijlpaal zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties